Malbec

Op zoek naar een lekkere wijn van de Malbec? Op deze pagina vind je ons assortiment Malbec wijn. Elke Malbec wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Malbec

12 Items

Aflopend sorteren

12 Items

Aflopend sorteren

Online Malbec wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Malbec wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Malbec uit Mendoza? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Malbec wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Malbec

Kenmerken van Malbec

Malbec is een blauwe druif die oorspronkelijk afkomstig is uit de Bordeaux. In de Bordeaux is deze druif met name terug te vinden in de Haut-Médoc, Saint-Émilion, Côtes de Bourg en Côtes de Blaye. Hier komt Malbec met name voor in assemblages (blends) met Merlot, Cabernet Sauvignon en/of Cabernet Franc. Daarnaast zien we de Malbec in Frankrijk ook terug in de Loire in assemblages met Gamay en Cabernet Franc. Tegenwoordig is Malbec ook zeer succesvol in Zuid-Amerika, met name in Argentinië waar het een van de meest verbouwde druivensoorten is. Hier is ongeveer 20.000 ha. met Malbec beplant. In Zuid-Amerika worden van deze druif vaak mono-cépage wijnen gemaakt. Mono-cépage wijnen zijn wijnen die voor het grootste deel uit één druivenras bestaan. Naast Argentinie is Malbec ook te vinden in Chili, Bolivia en Mexico. De Malbec gedijt goed in een droog en warm klimaat. Dit is ook de reden waarom deze druif het zo goed doet in het Mendoza gebied in Argentinië. Het klimaat is hier ideaal voor Malbec. De druif heeft een lange rijpingsperiode nodig. Malbec is gevoelig voor vorst en schimmels en houdt van grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De wijnen van deze druif zijn veelal donkergekleurd met stevige tannines.

De smaak van Malbec

De smaak van Malbec is per land behoorlijk verschillend. In Argentinië zijn de Malbec wijnen ronder, voller en zachter van smaak dan in Frankrijk. Bovendien zijn ze in Argentinië fruitiger en bevatten minder tannines dan in Frankrijk. Dit is dan ook de reden waarom Malbec in Argentinië vaker als mono-cépage wijn geproduceerd wordt, terwijl hij in de Bordeaux veelal wordt gebruikt als ondersteunde druif in assemblages. Gemeenschappelijke geur- en smaakelementen van Malbec zijn bramen, pruimen, zwarte bessen en kersen, en soms ook chocolade. De Malbec wijnen zijn gebaat bij houtrijping om de tannines te verzachten en een mooiere balans tussen fruit, alcohol en tannines te verkrijgen en om subtiele hout, vanille, kruiden en koffietonen toe te voegen.
Online Malbec wijn kopen
Bestel uw Malbec wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!