Wijn uit Mendoza

Op zoek naar een lekkere wijn uit Mendoza? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Mendoza. Elke wijn uit Mendoza uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Mendoza

5 Items

Aflopend sorteren
 1. Terra Argenta Malbec

  Terra Argenta Mendoza Malbec

  Krachtige Argentijnse rode wijn met expressieve en rijke geuren van zwarte bessen, vanille en wat kruiden. Zacht in de mond met een mooie lange afdronk. Betoverend lekker! ..Lees meer

  Vanaf € 6,99
 2. Kaiken Estate Chardonnay Unoaked

  Kaiken Estate Chardonnay Unoaked

  Een heerlijke frisse en fruitige Argentijnse witte wijn, afkomstig van een toonaangevend wijnhuis! ..Lees meer

  Vanaf € 9,70
 3. Kaiken Estate Malbec

  Kaiken Estate Malbec

  Heerlijke Argentijnse rode wijn van een succesvol wijnhuis! Fruitig, krachtig en mooi in evenwicht. ..Lees meer

  Vanaf € 9,70
 4. Kaiken Ultra Chardonnay Kaiken Ultra Chardonnay

  Kaiken Ultra Chardonnay

  Heerlijke volle en fruitige Argentijnse witte wijn. Afkomstig van een topwijnhuis! Winnaar van 91 punten tijdens de International Wine & Spirit Competition. ..Lees meer

  Vanaf € 16,45
 5. Kaiken Ultra Malbec Kaiken Ultra Malbec

  Kaiken Ultra Malbec

  Argentijnse rode wijn van topkwaliteit. Afkomstig van een vooraanstaand wijnhuis. Lekker krachtig en fruitig. Viel op tijdens de International Wine & Spirit Competition. ..Lees meer

  Vanaf € 16,45

5 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Mendoza kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Mendoza zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Mendoza!

Informatie over wijn streek Mendoza

Wijnstreek Mendoza

Mendoza ligt in het westen van Argentinië. Het is het belangrijkste wijngebied van het land. Hier ligt namelijk 70% van de totale wijnbouwgrond. Meer dan de helft is beplant met blauwe druiven. Denk aan Malbec en Tempranillo.

Klimaat en bodem in Mendoza

De wijngaarden liggen op 900 tot 1500 meter hoogte. Het gebied kent een schrale ondergrond. Overdag is het erg warm in Mendoza, maar in de nacht vrij koel. Het gevolg van deze aspecten zijn fruitige wijnen met veel geur en smaak.

Wijnen uit Mendoza en druivensoorten

De meest aangeplante druif is de Criolla, het oudste druivenras uit Argentinië. Deze wordt voornamelijk voor lokale consumptie gebruikt. Ook komt de Malbec veel voor. Ook al is het een Franse druif, hij wordt hier als de nationale Argentijnse druif beschouwd. De Malbec geeft ronde en fruitige wijnen met karakter die vaak goed kunnen

Wijn regio's in Mendoza

Mendoza bestaat uit vijf regio’s, namelijk: Noord Mendoza, Mendoza Valley, Uco Valley, Oost Mendoza en Zuid Mendoza. Mendoza Valley is het meest geschikte gebied voor wijnbouw. In dit gebied ligt het district Lujan de Cuvo. Dit gebied staat bekend om haar kwaliteit en is één van de weinige gebieden in Argentinië die een DO status heeft.

Online wijn uit Mendoza kopen

Koop uw wijn uit Mendoza online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Mendoza bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!