Wijn uit Côtes du Rhône

Op zoek naar een lekkere wijn uit Côtes du Rhône? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Côtes du Rhône. Elke wijn uit Côtes du Rhône uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Côtes du Rhône

Items 1-16 van 18

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 18

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online wijn uit Côtes du Rhône kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Côtes du Rhône zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Côtes du Rhône!

Informatie over wijn uit Côtes du Rhône

Wijnstreek Côtes du Rhône

De Côtes du Rhône, ook wel Rhônevallei, is een wijnstreek in het zuidoosten van Frankrijk. Dit is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De geschiedenis gaat terug tot ongeveer 600 jaar voor Christus. De Grieken deden hier toen al aan wijnbouw. In 1950 bevatte de regio circa 16.000 hectare aan wijnbouw. Tegenwoordig is dit opgelopen naar ongeveer 80.000 hectare.

Het wijngebied Côtes du Rhône

De Côtes du Rhône strekt zich uit langs de oevers van de Rhône. Het gebied is ongeveer 200 kilometer lang. Doordat het gebied erg groot is, verschillen het klimaat en de bodem. Hierdoor kunnen wijnen uit deze regio sterk van elkaar verschillen. Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen het noordelijke en zuidelijke Rhônegebied. De Côtes du Rhône heeft 25 gemeenten in zes departementen: Loire, Rhône, Ardèche, Drôme, Vaucluse en Gard.

Klimaat en bodem in Côtes du Rhône

In het Rhônegebied worden veel verschillende soorten wijnen geproduceerd. Dat er veel verschil in zit, is te danken aan het verschil in klimaat en bodem. In het noordelijke deel heeft het gebied een ondergrond van graniet en een landklimaat. In het zuidelijke deel is het wat warmer. Hier heerst een mediterraan klimaat met droge zomers. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en zand.

Druivensoorten voor Côtes du Rhône wijnen

In totaal worden er 21 druivensoorten gebruikt in het Rhônegebied. In het noordelijke gebied wordt de Syrah het meest gebruikt voor rode wijnen. In het zuidelijke gebied is dit de Grenache Noir. Voor witte wijnen worden de Viognier, Roussanne en Marsanne het meeste gebruikt. In het zuidelijke deel van het Rhônegebied wordt 80% van de totale wijnproductie in het Rhônegebied geproduceerd. Rode wijn wordt het meest geproduceerd. In opkomst in rosé wijn. Hierdoor neemt de hoeveelheid witte wijn af. In de streek Drome (Dioid om precies te zijn) wordt alleen mousserende wijn gemaakt. Deze zijn van goede kwaliteit en soms nog beter dan Champagnes. In het Rhônegebied zijn in totaal ongeveer 6000 wijnbedrijven actief. De totale productie is ongeveer 2.400.000 hectoliter per jaar.

Online wijn uit Côtes du Rhône kopen

Koop uw wijn uit Côtes du Rhône online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Côtes du Rhône bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!