Mourvèdre

Op zoek naar een lekkere wijn van de Mourvèdre? Op deze pagina vind je ons assortiment Mourvèdre wijn. Elke Mourvèdre wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Mourvèdre

12 Items

Aflopend sorteren

12 Items

Aflopend sorteren

Online Mourvèdre wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Mourvèdre wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Mourvèdre uit de Rhône? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Mourvèdre wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Mourvèdre

Kenmerken van Mourvèdre

De Mourvèdredruif komt oorspronkelijk uit Spanje. Hier staat hij meer bekend onder de naam Monastrell en in Catalonië Mataro. Mourvèdre is de Franse benaming voor de druif. De druif staat in grote getalen aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. Ook is hij te vinden in Australië en Californië. Hier wordt de Mourvèdre vaak Mataro genoemd. De druif doet het erg goed in gebieden waar het in de zomer erg heet is en in de winter koud. De Mourvèdre rijpt laat, waardoor hij het meest geschikt is voor zuidelijke gebieden.

De smaak van Mourvèdre

De Mourvèdre druif geeft rode wijnen met kwalitatief goede tannine en een lange levensduur. De druif heeft een dikke schil, wat de Mourvèdre uiterst geschikt maakt voor het produceren van rode wijnen. Wijnen van de Mourvèdre bevatten vaak veel alcohol en kruiden. Ze smaken vaak naar bramen, bosbessen, frambozen en peper. Ook vind je vaak aardse tonen in de wijn.
Online Mourvèdre wijn kopen
Bestel uw Mourvèdre wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!