Pinot Blanc

Op zoek naar een lekkere wijn van de Pinot Blanc? Op deze pagina vind je ons assortiment Pinot Blanc wijn. Elke Pinot Blanc wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Pinot Blanc

8 Items

Aflopend sorteren

8 Items

Aflopend sorteren

Online Pinot Blanc wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Pinot Blanc wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Pinot Blanc uit de Elzas? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Pinot Blanc wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Pinot Blanc

Kenmerken van Pinot Blanc

Pinot Blanc is een druivenras waar witte wijn van gemaakt wordt. De druif is verwant aan Pinot Noir en Pinot Gris. In Frankrijk komt Pinot Blanc voornamelijk in de Elzas voor, waar deze druif verantwoordelijk is voor ruim 20% van de aanplant. De hoge zuurgraad van de Pinot Blanc maakt deze druif ideaal voor mousserende wijn. Pinot Blanc vormt dan ook de basis van de Crémant d’Alsace, de mousserende Elzasser wijn. In de Elzas wordt er echter niet uitsluitend mousserende wijn van Pinot Blanc gemaakt. Hier maken ze ook droge witte wijn van deze druif. Ook in Duitsland en Oostenrijk vinden we Pinot Blanc terug, waar ze de naam Weisser Burgunder draagt. In Duitsland maakt men van deze druif zowel droge als zoete wijn en dan voornamelijk in Pfalz en Baden. Ook in Oostenrijk doet de Pinot Blanc het uitstekend waar men er zelfs d.m.v. edele rotting Trockenbeerenauslese van maakt. In Italië draagt de Pinot Blanc de naam Pinot Bianco. Hier worden er smaakvolle mousserende wijnen van gemaakt en is ze een belangrijk onderdeel van de Soave (een van de bekendste Italiaanse witte wijnen en afkomstig uit een gebied in het oosten van de stad Verona).

De smaak van Pinot Blanc wijnen

Grond, klimaat en opbrengst per hectare bepalen wat voor soort Pinot Blanc (of Pinot Bianco of Weissburgunder) ontstaat: een zacht frisse, vriendelijke, niet al te uitgesproken wijn of één met meer klasse en karakter. Ook de manier van wijn-bereiding heeft invloed: in Duitsland ontdekte men bijvoorbeeld dat gisting en rijping op vat tot imponerende resultaten kan leiden. Pinot Blanc is op zijn best fris en levendig, met een aansprekend gist- en appelaroma en een vleugje honing. Wij adviseren Pinot Blanc wijn over het algemeen bij vis, gevogelte, wit vlees, eiergerechten, quiche, milde kazen en asperges.

Online Pinot Blanc wijn kopen

Bestel uw Pinot Blanc wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!