Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige

Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige is een heerlijke Franse mousserende wijn uit de Elzas. Deze crémant is bleekgeel van kleur met iets van groene reflecties. In de neus ruik je duidelijk tonen van wit fruit. Deze komen ook terug in de smaak. Tongstrelend lekkere bubbel!

Deze Cremant d'Alsace Brut Prestige is afkomstig van het prestigieuze wijnhuis Arthur Metz, gevestigd in de Elzas. De wijngaard, waar deze wijn van afkomstig is, is gelegen aan de voet van de Vosges. Vinificatie van de druiven, waarvan deze Cremant d'Alsace Brut Prestige gemaakt wordt, vindt plaats volgens de traditionele methode. Als de druiven volledig rijp zijn, worden ze geoogst. Dit is in september. Vervolgens vindt de alcoholische fermentatie plaats. Dit gebeurt in vaten en duurt zo'n één tot twee weken. Als de wijn geperst, gefilterd en gebotteld is, krijgt deze mousserende wijn een tweede periode van alcoholische fermentatie. Dit gebeurt om het mousserende karakter te verkrijgen. Daarna rijpt de wijn nog eens een jaar op rekken.

Bubbels: droog Bubbels: droog
Vanaf € 10,49
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 11,99
3 flessen € 10,49
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Dit is echt een perfect alternatief voor een champagne! Erg lekker en ook nog eens betaalbaar. Geloof mij: je kunt er net zo goed mee proosten!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: