Wijn uit Baden

Op zoek naar een lekkere wijn uit Baden? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Baden. Elke wijn uit Baden uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Baden

3 Items

Aflopend sorteren
 1. SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken

  SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken

  Duitse rode wijn met tonen van kersen, zwarte bessen, vanille en chocolade. ..Lees meer

  Vanaf € 9,90
 2. SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken

  SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken

  Duitse witte wijn met een harmonieus karakter. Hij heeft tonen van peer, grapefruit, mandarijn en citrus. ..Lees meer

  Vanaf € 9,90
 3. SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken

  SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken

  Duitse witte wijn met de smaak van rijpe peer, perzik, ananas en citrus. De afdronk is mooi zacht en ietwat mineralig. ..Lees meer

  Vanaf € 9,90

3 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Baden kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Baden zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Baden!

Informatie over wijnstreek Baden

Wijnstreek Baden

Het meest zuidelijke wijngebied in Duitsland is Baden. Het gebied is 400 kilometer lang. Er heerst een warm klimaat. De zuidhelling van de gebergte Kaiserstuhl is het warmste stuk van het land. Wat betreft omvang is Baden het drie na grootste wijngebied. Ook is dit gebied erg gevarieerd. Dit komt onder andere door de samenstelling van de bodem. Het gebied bestaat uit twee delen: noord en zuid.

Bodem en klimaat in Baden

De bodem in Baden is erg gevarieerd. Je vindt er grind, kalk, klei, löss en vulkanisch gesteente. Het klimaat in Baden is erg warm en droog. Dit is de reden dat er nauwelijks edel zoete wijnen voorkomen in het gebied. De bodem in het noordelijk deel van Baden bevat veel kalk. Het zuidelijke deel is het belangrijkste deel van Baden. Hier komt 80% van de wijnen uit Baden vandaan. De wijngaarden hier liggen dichtbij de Rijn; deze rivier vormt de grens tussen Duitsland en Frankrijk. In dit deel bevindt zich ook een oude vulkaan: de Kaiserstuhl. De bodem bestaat hier uit löss op vulkanisch ondergrond. Hierdoor krijgen de wijnen een krachtige smaak vol mineralen. Door de erg warme temperaturen rijpen de druiven goed.

Druivensoorten voor wijn uit Baden

De Spätburgunder komt erg veel voor in Baden; ongeveer één derde van alle wijngaarden is hiermee beplant. Hier wordt rode wijn van gemaakt, maar ook rosé wijnen. De belangrijkste witte druiven zijn de Müller-Thurgau, Grauburgunder, Riesling en Gutedel. Ook de Chardonnay komt hier voor.

Online wijn uit Baden kopen

Koop uw wijn uit Baden online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Baden bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!