Grauburgunder

Op zoek naar een lekkere wijn van de Grauburgunder? Op deze pagina vind je ons assortiment Grauburgunder wijn. Elke Grauburgunder wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Grauburgunder

2 Items

Aflopend sorteren
 1. Tiefgang Sandiger Lehm Grauburgunder Pinot Gris Trocken

  Tiefgang Sandiger Lehm Grauburgunder Pinot Gris Trocken

  Een verbazingwekkend mooie Duitse witte wijn. Appels en peren spelen overduidelijk de hoofdrol in deze volle en rijke wijn uit Pfalz! ..Lees meer

  Vanaf € 7,75
 2. SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken

  SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken

  Duitse witte wijn met een harmonieus karakter. Hij heeft tonen van peer, grapefruit, mandarijn en citrus. ..Lees meer

  Vanaf € 9,90

2 Items

Aflopend sorteren

Online Grauburgunder wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Grauburgunder wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Grauburgunder uit Baden? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Grauburgunder wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Grauburgunder

Kenmerken van Grauburgunder

Niet alleen in Europa, maar ook elders in de wereld is de witte Grauburgunder, ook wel Grauer Burgunder of Pinot Gris, te vinden. In Duitsland is deze druif één van de bekendste. Ongeveer 4400 hectare bestaat in Duitsland uit de Grauburgunder. Vroeger werd de Grauburgunder vaak aangeduid als Ruländer. Deze resulteert vaak in volle en zoette wijnen, terwijl de Grauburgunder vaak droog is. Deze druif is voortgekomen uit de Spätburgunder (rode druif). Af en toe vindt men nog wel eens een blauwe druif in de druiventrossen. De Grauburgunder houdt van een voedzame boden, rijk aan mineralen. De beste Grauburgunder komen van vulkanische bodems. De Grauburgunder komt het meeste voor in Baden. Ook grote gebieden zijn de Pfalz, Rheinhessen en de Nahe. In negen van de dertien Duitse gebieden behoort de Grauburgunder tot de Classisdruiven. Classic staat voor kwaliteitswijnen.

De smaak van Grauburgunder

De Grauburgunder resulteert vaan in volle, zware en fruitige wijnen met weinig zuren. Een nadeel van de weinig zuren is dat de wijnen soms niet zo fris zijn. Echter is dit ook afhankelijk van het jaar. Over het algemeen zijn Grauburgunders erg aromatisch. De wijn ruikt naar amandel, peer, ananas, karamel en honing.

Online Grauburgunder wijn kopen

Bestel uw Grauburgunder wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!