Spätburgunder

Op zoek naar een lekkere wijn van de Spätburgunder? Op deze pagina vind je ons assortiment Spätburgunder wijn. Elke Spätburgunder wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Spätburgunder

2 Items

Aflopend sorteren
 1. Tiefgang Kalkstein Spätburgunder Pinot Noir Trocken

  Tiefgang Kalkstein Spätburgunder Pinot Noir Trocken

  Aangename Duitse rode wijn met veel zwart fruit. Volle wijn met evenwichtige tannines. Perfectie! ..Lees meer

  Vanaf € 7,75
 2. SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken

  SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken

  Duitse rode wijn met tonen van kersen, zwarte bessen, vanille en chocolade. ..Lees meer

  Vanaf € 9,90

2 Items

Aflopend sorteren

Online Spätburgunder wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Spätburgunder wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Spätburgunder uit de Elzas? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Spätburgunder wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Spätburgunder

Kenmerken van Spätburgunder

De Spätburgunder (Duitsland), ook wel Pinot Noir (Frankrijk), wordt het meest in Frankrijk aangeplant. Hier komt hij voor in de Bourgogne en het Champagne gebied. Ook komt de Spätburgunder voor in de Elzas, Zwitserland en Noord-Italië. In Duitsland bestaat 11% van de aanplant uit de Spätburgunder. Dit is 14% van de wereldwijde aanplant. Vooral in warme klimaten rijpt de druif tamelijk vroeg. De druif doet het daarom goed in gebieden met een zacht klimaat waar het groeiseizoen langer is. Zo wordt aromavorming in de vrucht bevorderd. Spätburgunder verkiest een kalksteenboden, al dan niet vermengd met ijzerhoudende klei. Ook doet ze het goed op een leisteenbodem.

De Spätburgunder in Duitsland

De meeste stokken, bijna 5900 hectare, komen voor in Baden. De Kaiserstuhl en de Pfalz zijn één van de belangrijkste plekken. Zo ook Rheinhessen, Württemberg, de Rheingau en Ahr. In tien gebieden staat de Spätburgunder op de lijst van classicdruiven. Classic staat voor kwaliteitswijnen.

Wijn van de Spätburgunder

Van de Spätburgunder wordt voornamelijk droge rode wijn gemaakt, soms ook met een restzoet. Ook vind je af en toe een rosé en Sekt. Worden de druiven direct na de pluk geperst, ontstaat er een kleurloze sap, waarvan Blanc de Noir wordt gemaakt. Dit is een witte wijn uit blauwe druiven. Zijn de druiven van hoge kwaliteit, worden ze gerijpt op barriques. Dit zijn eikenhouten vaten.

Online Spätburgunder wijn kopen

Bestel uw Spätburgunder wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!