Pinot Gris

Op zoek naar een lekkere wijn van de Pinot Gris? Op deze pagina vind je ons assortiment Pinot Gris wijn. Elke Pinot Gris wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Pinot Gris

3 Items

Aflopend sorteren

3 Items

Aflopend sorteren

Online Pinot Gris wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Pinot Gris wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Pinot Gris uit de Elzas? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Pinot Gris wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Pinot Gris

Kenmerken van Pinot Gris

De Pinot Gris is een variant van de Pinot Noir. Omdat de vruchten van deze druif van nature veel suikers en in verhouding weinig zuren bevatten wordt de Pinot Gris voornamelijk in de koelere wijnregio's geteeld. In de warmere regio's geeft de Pinot Gris vaak een alcoholische volle wijn met een klein restzoetje. Rijpe Pinot Gris druiven hebben een lichtrode gloed. De schillen van deze druif bevatten weinig kleurstof waardoor er alleen witte wijn of rosé van gemaakt wordt.

Wijngebieden waar de Pinot Gris voorkomt

De Pinot Gris druif vindt haar oorsprong in de Franse Bourgogne. Vanuit hier werd deze druif door kloosterlingen naar andere landen gebracht, waaronder Hongarije. Na de tweede wereldoorlog heeft de Pinot Gris druif haar opmars gemaakt in Italië, waar de druif onder de naam Pinot Grigio, tot op de dag van vandaag zeer populair is geworden. Hier komt de Pinot Grigio voor in de gebieden Friuli, Lombardije en in kleine delen van Emilia Romagna. In Duitsland, waar de Pinot Gris de naam Ruländer of Grauburgunder draagt, wordt deze druif meer verbouwd dan waar ook ter wereld. Hier komt de Pinot Gris met name in Baden en Pfalz voor. Ook in de nieuwe wereld begint Pinot Gris naam te maken zoals in Nieuw-Zeeland en Californië waar de mensen wel eens iets anders willen dan Chardonnay.

De smaak van Pinot Gris wijnen

De kwaliteit en smaak van Pinot Gris wijn is afhankelijk van het land, plaats en de streek waar hij verbouwd wordt. Zo geeft Pinot Gris in de Elzas volle, alcoholische wijnen die vet en olieachtig zal smaken. De Pinot Gris uit Italië is veelal sprankelender, lichter en zuurder van smaak. In Duitsland geeft de druif sappige wijnen met weinig zuren en kruidige aroma’s.
Online Pinot Gris wijn kopen
Bestel uw Pinot Gris wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!