Wijn uit Pfalz

Op zoek naar een lekkere wijn uit Pfalz? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Pfalz. Elke wijn uit Pfalz uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit Pfalz

4 Items

Aflopend sorteren

4 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Pfalz kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Pfalz zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Pfalz!

Informatie over wijnstreek Pfalz

Wijnstreek Pfalz

De Pfalz, ook wel Palts, is een wijngebied in deelstaat Rijnland-Palts. De naam is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘paleis’. Ook wordt het vaak ‘het Toscane van Duitsland genoemd’. Deze benaming heeft het gebied te danken aan het klimaat en landschap. Het Duitse gebied bezit meer dan 225 vierkante kilometer aan wijngaarden. Het gebied produceert, na Rheinessen, de meeste wijn van Duitsland. Pfalz bestaat uit twee gebieden; het noordelijke deel (Mittelhaardt of Deutsche Weinstraße en het zuidelijke deel (Südliche Weinstraße). De bodem over het hele gebied is erg gevarieerd. De wijnmakers kunnen daarom ook veel verschillende druivenrassen gebruiken voor hun wijn.

Klimaat en bodem in Pfalz

In Pfalz heerst een mild klimaat. Er valt weinig regen. In de zomer is het warm en zonnig. In het westen van het gebied vind je het Haardtgebergte. Deze berg beschermt de druiven in de winter tegen de koude wind. In de zomer houdt de berg warmte vast. De bodem bevat een mengsel van zand, mergel, leem en klei. Echter variëren de verhoudingen. In het zuiden zit er namelijk veel klei in de grond. Richting het noorden is de grond meer absorberend. Hierdoor worden de wortels droger en sterker, ze wortelen dieper en nemen veel mineralen op. De wijnen uit het noorden zijn dus vaak ook van hogere kwaliteit.

Wijnen en druiven

In dit gebied worden rode wijnen steeds belangrijker. Vooral die van de Dornfelder. Deze inheemse ras is al enkele jaren in opkomst. De Dornfelder zorgt voor frisse rode wijnen. Ook de Spätburgunder doet het goed, vooral op kalkrijke bodems. Tegenwoordig worden wijnen uit de Pfalz aangeduid met ‘Districtus Controllatus (DC) Pfalz’. Om deze ‘status’ te mogen dragen, zijn er wel een aantal eisen. Er zijn namelijk maar vijf druivenrassen toegestaan voor de wijnen: Riesling, Grauburgünder, Weisser burgunder, Spätburgunder en Dornfelder. Deze wijnen zijn voornamelijk droog. Een andere eis is dat de wijnen door een verplichte proeverij gaan. Verder zijn de rosé wijnen uit Pfalz van hoge kwaliteit. Deze worden gemaakt met Portugese druiven.
Online wijn uit Pfalz kopen
Koop uw wijn uit Pfalz online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Pfalz bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!