Cinsault

Op zoek naar een lekkere wijn van de Cinsault? Op deze pagina vind je ons assortiment Cinsault wijn. Elke Cinsault wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Cinsault

Items 1-16 van 17

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 17

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Cinsault wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Cinsault wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Cinsault uit de Provence? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Cinsault wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Cinsault

Kenmerken van Cinsault

Cinsault is een rode druif die vroeg rijpt en een warm klimaat nodig heeft. Deze blauwe druif heeft een mooie zuurgraad en wordt voornamelijk in Frankrijk in Languedoc-Roussillon verbouwd. Ook in Zuid-Afrika wordt Cinsault verbouwd. Hier wordt deze druif soms ook wel Hermitage genoemd. De eigen druivensoort van Zuid-Afrika ‘Pinotage’ is zelfs een kruising tussen Cinsault en Pinot Noir. Andere landen waar Cinsault op grote schaal wordt verbouwd zijn Spanje, Italië, Marokko, Australië, Californië en Libanon. Cinsault is een rode druivensoort met weinig pigment. Hierdoor leent deze druif zich uitstekend voor het maken van rosé. Als cépage voor rode wijn wordt Cinsault weinig gebruikt. In rode wijn wordt de druif vaak als goede tegenhanger van de Grenache Noir, de Carignan en de Syrah gebruikt.

De smaak van Cinsault wijn

Cinsault wijn heeft weinig tannines, en een mooie zuurgraad. In een wijn zorgt deze druif voor soepelheid, kruidigheid en fruitigheid en geeft hij amandel, frambozen en noten als bouquet.

Online Cinsault wijn kopen

Bestel uw Cinsault wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!