Recepten

Arthur Metz l’Esprit Spritz: trend du moment!

19 Apr 2024

Spritz is de hit van dit moment. Een echt must-have voor onder de zon én voor Koningsdag. Liefhebbers van cocktails en Spritz kunnen hun geluk niet op met dit oranje drankje.

Spritz is eigenlijk een zomers drankje dat uit het noorden van Italië komt. Officieel wordt Spritz gemaakt van prosecco, bruisend water en een bittere likeur. Sinds kort weet het Franse wijnhuis Arthur Metz je te verbazen met hun indrukwekkende en overheerlijke Franse Spritz.

Wat is Spritz?

Spritz is een heerlijk zomers drankje die zijn oorsprong vindt in Venetië. Het is een verfrissende mix van prosecco, bruiswater en een bitter likeur. Traditioneel wordt Spritz geserveerd in een groot wijnglas, vaak gegarneerd met een schijfje sinaasappel of een olijf.

Kant en klare spritz van Arthur Metz

Ook al is Spritz oorspronkelijk een Italiaanse drank. Het Franse wijnhuis Arthur Metz weet je te verbazen met hun variant: Arthur Metz l’Esprit Spritz.

Met haar oranje kleur trekt de Spritz van Arthur Metz al meteen je aandacht. Hij bevat zomerse geuren van sinaasappel(schil) en een klein kruidje van rozemarijn. In de mond is deze Spritz perfect in balans. De fruitigheid van sinaasappel en de licht bittere smaak zijn perfect tegen elkaar opgewassen. De fijne bubbels maken deze Spritz helemaal compleet. Hij is lekker fris en je haalt er de zon mee in huis.

Spritz van Arthur Metz

Deze Arthur Metz l’Esprit Spritz kom uit de Elzas, Frankrijk. Hij is afkomstig van het prestigieuze wijnhuis Arthur Metz. Het wijnhuis is niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste Crémant huis van Frankrijk. Arthur Metz is namelijk de specialist in het maken van mousserende wijnen.

Bij Arthur Metz staat kwaliteit hoog in het vaandel. Van begin tot eind: de kwaliteit van het wijnbereidingsproces wordt constant bewaakt. Het wijnhuis heeft veel geïnvesteerd om te staan waar ze nu staan. De wijnen van dit wijnhuis zijn smaakvol, betaalbaar, van hoge kwaliteit en niet te vergeten: vernieuwend! Het wijnhuis staat voor vernieuwing en weet je altijd wel te verrassen.

Het vooraanstaande Franse wijnhuis heeft al heel wat successen op haar naam. Arthur Metz is vernieuwend en dat blijkt ook wel weer met deze Spritz. Met deze Arthur Metz l’Esprit Spritz stelt het wijnhuis hun eigen versie voor van het Spritz recept.

Hoe drink je Arthur Metz l’Esprit Spritz?

Arthur Metz l’Esprit Spritz is een kant en klare cocktail en bevat 100% natuurlijke aroma's. Hij is heerlijk met wat ijs en een schijfje sinaasappel. Geen paniek als je geen ijs of sinaasappel bij de hand hebt. Deze Spritz is namelijk ready to drink. Jje hoeft er niet per se iets aan toe te voegen.

Hoe is Spritz ontstaan?

De oorsprong van de spritz is terug te voeren naar de regio Veneto in Italië, met name naar de stad Venetië. Het verhaal gaat dat tijdens de overheersing van het Habsburgse rijk in de 19e eeuw, Oostenrijkse soldaten graag hun wijn verdunden met bruiswater. Dit deden ze om het alcoholgehalte te verlagen. Ze voegden vaak een scheutje bitters toe om de smaak te verbeteren. Deze gewoonte werd geleidelijk overgenomen door de lokale bevolking en evolueerde tot wat we vandaag de dag kennen als de spritz.

In de loop der jaren heeft de spritz verschillende varianten en recepten gekend, afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeuren. Tegenwoordig is het een populaire drank. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd.

Zin gekregen in een glas Spritz? Probeer dan de Arthur Metz l’Esprit Spritz eens!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Arthur Metz l’Esprit Spritz

    Arthur Metz l’Esprit Spritz

    Een echte must-have! Deze Spritz van Arthur Metz is een subtiele cocktail met 100% natuurlijke aroma's. Lekker fris met mooie bubbels. ..Lees meer

    Vanaf € 8,99