Wijnnieuws

Top 10 voorjaarswijnen van onze wijnproeverij 2024

15 Apr 2024

Zondag 14 april vond onze voorjaars wijnproeverij plaats in Landgoed-Bergzicht De Raaf. Het was weer een groot succes. De wijnen waren heerlijk, iedereen was vrolijk en het zonnetje liet ons niet in de steek. Kortom: de sfeer was fantastisch!

Naast de meer dan 100 wijnen die geproefd konden worden op onze wijnproeverij, was er ook een scala aan andere delicatessen verkrijgbaar. Wat dacht je van heerlijke zalm van zalmrokerij Landgoed Doornik of geweldig Spaanse olijfolie en delicatessen van Sabores Ibericos?

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Toch staken er een aantal wijnen met kop en schouders bovenuit bij het publiek. Hieronder vind je de top 10 meest populaire wijnen van onze voorjaarsproeverij!

Wijn 1: Paso a Paso Macabeo Verdejo

Wij snappen helemaal waarom deze Macabeo Verdejo van Paso a Paso de bestseller van onze wijnproeverij is. Het is namelijk een zeer smakelijke wijn met een buitengewoon vriendelijk prijskaartje. Ook wijnrecensent Harold Hamersma is onder de indruk van deze wijn. Hij beoordeelde deze witte wijn met een 8,5!

Paso a Paso Macabeo Verdejo is lekker fris met 'crispy' zuren. De perfecte aspergewijn.

>> Paso a Paso Macabeo Verdejo

Wijn 2: wijnen van Hierbas Locas

Onze nieuwe Hierbas Locas wijnen vielen ook erg goed in de smaak. Dat hadden we wel verwacht, want deze Spaanse wijnen zijn steengoed. Een echte aanwinst dus. Daarnaast zijn deze wijnen de tweelingbroers van de El Castilla wijnen. De wijnen van Hierbas Locas zijn vrijwel geheel hetzelfde als de El Castilla wijnen. Het enige verschil is dat de Hierbas Locas wijnen veel voordeliger zijn.

Hierbas Locas Syrah is een krachtige rode wijn en smaakt perfect bij gerechten met wild. Hij is lekker vol en bevat tonen van rood fruit en iets van kruiden en specerijen.

>> Hierbas Locas Syrah

Hierbas Locas Viura Chardonnay is lekker fruitig en vol in de smaak. Hij is mooi in balans.

>> Hierbas Locas Viura Chardonnay

Wijn 3: Estandon Gris des Seigneurs Rosé

Estandon Gris des Seigneurs Rosé is een rosé wijn waar je van zal smullen. Afkomstig uit Pays du Var in de Provence: een prachtig stuk Frankrijk waar de allermooiste rosé wijnen vandaan komen.

Deze Provence rosé is lekker fris, fruitig en een beetje kruidig. Perfect voor de zonnige dagen.

>> Estandon Gris des Seigneurs Rosé

Wijn 4: Sabino Verdejo

Deze Spaanse Verdejo is een smaakvolle wijn voor een lage prijs, máár van hoge kwaliteit! Sabino Verdejo is een frisse en fruitige witte wijn waar je optimaal van geniet.

Deze Verdejo is het ultieme bewijs dat goede wijn echt niet duur hoeft te zijn!

>> Sabino Verdejo

Wijn 5: 12e Mezzo Primitivo del Salento Varvaglione IGP

Deze Primitivo is afkomstig van het vooraanstaande wijnhuis Varvaglione. Hij komt uit het zonovergoten Puglia. De Primitivo druiven genieten daar van vele zonuren en komen optimaal tot hun recht. En dat proef je!

12e Mezzo Primitivo del Salento Varvaglione IGP is een is een prachtige middelzware rode wijn. Elegant met zachte en rijpe tannines!

>> 12e Mezzo Primitivo del Salento Varvaglione IGP

Wijn 6: Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO

Deze Rueda Verdejo heeft vele harten weten te veroveren. Eet je graag asperges? Drink daar dan deze Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO eens bij. Je zult versteld staan van de geweldige combinatie!

Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO is een ronde en zachte wijn uit Spanje, Rueda. Tegenwoordig worden Rueda wijnen gezien als de beste witte wijnen van Spanje.

>> Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO

Wijn 7: Arthur Metz l’Esprit Spritz

Deze Spritz is een echte must-have voor alle cocktail en Spritz liefhebbers! Spritz is oorspronkelijk een Italiaanse drank, maar wijnhuis Arthur Metz weet je te verbazen met deze indrukwekkende en overheerlijke Franse Spritz. Nu al een enorme hype...en dat verbaast ons niks.

Arthur Metz l’Esprit Spritz is lekker fruitig met tonen van sinaasappel, licht bitter en bevat fijne bubbels. Lekker fris.

>> Arthur Metz l’Esprit Spritz

Wijn 8: Calusari Pinot Grigio

Deze Pinot Grigio is afkomstig uit Roemenië. Het wijnhuis waar deze wijn vandaan komt, Cramele Recas, heeft talloze internationale prijzen in de wacht gesleept.

Calusari Pinot Grigio is een stralende zon in het glas. Een wijn die zowel qua kwaliteit als prijs verrast. Hij is erg rijk qua smaak.

>> Calusari Pinot Grigio

Wijn 9: La Baume Rosé

Eén van onze bestverkochte rosé wijn. Ook op de wijnproeverij viel deze wijn erg in de smaak.

La Baume Rosé is lekker fris, vol en fruitig. Een heerlijke traktatie gedurende de mooiste dagen van het jaar! De prachtige fles met glazen dop (vinolock) alleen al is een lust voor het oog.

>> La Baume Rosé

Wijn 10: Victor Berard Côtes du Rhône Rouge

Deze Franse rode wijn uit Côtes du Rhône is afkomstig van het gerenommeerde wijnhuis Victor Berard. Voor deze wijn is géén houtrijping gekozen. Hierdoor komen de pure smaken mooi naar voren.

Victor Berard Côtes du Rhône Rouge is een ronde en volle wijn met veel fruitigheid.

>> Victor Berard Côtes du Rhône Rouge

 

Dit waren de favorieten op onze wijnproeverij. Uiteraard hebben we nog veel meer lekkere voorjaarswijnen. Bekijk ons assortiment lentewijnen.

Wijntips bij dit bericht:
  1. 12e Mezzo Primitivo del Salento Varvaglione IGP

    12e Mezzo Primitivo del Salento Varvaglione IGP

    Prachtige middelzware rode wijn. Elegant met zachte en rijpe tannines! ..Lees meer

    Rating:
    80%
    Vanaf € 8,95
  2. Hierbas Locas Viura Chardonnay

    Hierbas Locas Viura Chardonnay

    Tweelingbroer van El Castilla Viura Chardonnay, maar dan goedkoper! Spaanse schone. Lekker aromatisch en vol. ..Lees meer

    Vanaf € 7,45
  3. Arthur Metz l’Esprit Spritz Arthur Metz l’Esprit Spritz

    Arthur Metz l’Esprit Spritz

    Een echte must-have! Deze Spritz van Arthur Metz is een subtiele cocktail met 100% natuurlijke aroma's. Lekker fris met mooie bubbels. ..Lees meer

    Vanaf € 8,99
  4. Sabino Verdejo

    Sabino Verdejo

    Sabino Verdejo is het witte zusje van de Sabino Tempranillo. Fris, fruitig en sappig met een klein bittertje. Gunstig geprijsd met torenhoge kwaliteit. ..Lees meer

    Vanaf € 4,95
  5. Estandon Gris de Seigneurs Rosé

    Estandon Gris des Seigneurs Rosé

    Een echte hardloper! Franse rosé wijn uit Pays du Var. Lekker fris en fruitig met een klein kruidje. Perfect voor de zonnige dagen. ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  6. Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO

    Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO

    Een ronde en zachte wijn uit Rueda! Aspergewijn bij uitstek... ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  7. Victor Berard Côtes du Rhône Rouge

    Victor Berard Côtes du Rhône Rouge

    Een prachtige Franse rode wijn uit Côtes du Rhône, afkomstig van het toonaangevende wijnhuis Victor Berard. Een wijn die je 100% verblijdt! ..Lees meer

    Vanaf € 6,99
  8. Calusari Pinot Grigio Calusari Pinot Grigio

    Calusari Pinot Grigio

    Een uitnodigende Roemeense witte wijn met rijke smaken van ananas en witte perzik! Een klein bittertje maakt de wijn helemaal af. ..Lees meer

    Vanaf € 5,45
  9. La Baume Rosé La Baume Rosé

    La Baume Rosé

    De grootste rosé hit ever! Fris, vol & fruitig. Een heerlijke traktatie gedurende de mooiste dagen van het jaar! ..Lees meer

    € 8,99 € 7,50
  10. Paso a Paso Macabeo Verdejo Paso a Paso Macabeo Verdejo Paso a Paso Macabeo Verdejo

    Paso a Paso Macabeo Verdejo

    'Crispy' wijn met een klein, subtiel zoetje! Afkomstig van het 'wijnjuweel' in Spanje. Heerlijk bij asperges! ..Lees meer

    Vanaf € 6,95
  11. Hierbas Locas Syrah

    Hierbas Locas Syrah

    Tweelingbroer van El Castilla Syrah, maar dan goedkoper! Stoere en krachtige wildwijn. ..Lees meer

    Vanaf € 7,45