Zuid-Afrikaanse wijn

Op zoek naar een lekkere Zuid-Afrikaanse wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Zuid-Afrikaanse wijnen. Elke Zuid-Afrikaanse wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Zuid-Afrikaanse wijn

6 Items

Aflopend sorteren

6 Items

Aflopend sorteren

Online Zuid-Afrikaanse wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Zuid-Afrikaanse wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Zuid-Afrikaanse wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Zuid-Afrikaanse wijn

Wijnen uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de achtste wijnproducent ter wereld. Het is het enige Afrikaanse wijnland van betekenis. Dit heeft vooral te maken met het klimaat omdat Zuid-Afrika in de zone ligt waar wijnbouw zeer goed mogelijk is. Ook in Nederland zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg populair.
In de kuststreek in het Zuid-Westen liggen de meeste districten waar Zuid-Afrikaanse wijn wordt geproduceerd. StellenBosch is hier een van en meteen ook de belangrijkste. Het is het centrum van de wijnbouw.
Zuid-Afrika heeft erg veel kennis uit andere landen gehaald. Wijnstokken zijn uit de hele wereld geïmporteerd en de meeste wijnmakers hebben het vak geleerd in landen en gebieden zoals Frankrijk, Duitsland, Californië en Nieuw Zeeland. Het werk in een Zuid-Afrikaanse wijngaard verschilt maar weinig van dat in een Europese wijngaard. Behalve dan dat het seizoen er in september begint en niet in februari.

Druivenrassen voor Zuid-Afrikaanse wijn

Hoewel het aantal blauwe druivenrassen in Zuid-Afrika steeds meer toeneemt, worden de meeste Zuid-Afrikaanse wijnen van witte druivenrassen gemaakt. De belangrijkste witte druivenrassen voor Zuid-Afrikaanse wijn zijn:

- Steen (Chenin Blanc): het belangrijkste witte druivenras. Meestal wordt deze druif gebruikt voor eenvoudige, maar goede droge witte wijn.
- Colombard
- Sauvignon Blanc
- Chardonnay
- Sultana: dit druivenras wordt vooral gebruikt om basiswijn van te maken voor distillatie.

De belangrijkste rode druivenrassen voor Zuid-Afrikaanse wijn zijn:
- Cabernet Sauvignon
- Shiraz
- Pinotage
- Merlot
- Ruby Cabernet: dit is een kruizing tussen de Cabernet Sauvignon en de Carignan.

Online Zuid-Afrikaanse wijn kopen

Bestel uw Zuid-Afrikaanse wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!