Wijn uit Barolo

Op zoek naar een lekkere wijn uit Barolo? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Barolo. Elke wijn uit Barolo uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Barolo

2 Items

Aflopend sorteren
 1. Roberto Sarotto Barolo DOCG

  Roberto Sarotto Barolo DOCG 2019

  Rijk en zacht, boordevol karakter en elegantie. De koning van wijnen en de wijn van koningen! ..Lees meer

  Vanaf € 25,95
 2. Negro Barolo Del Comune di Serralunga d'Alba DOCG 2015

  Angelo Negro Barolo Del Comune di Serralunga d'Alba DOCG 2019

  Barolo waar je 'u' tegen zegt! Het paradepaardje van het prachtige wijnhuis Negro. ..Lees meer

  Vanaf € 35,99

2 Items

Aflopend sorteren

Online Barolo wijn kopen bij Abels Wijnen. Je kunt Barolo zowel per fles als per doos bestellen. Koop je een doos wijn? Dan profiteer je van ruim doosvoordeel. Jouw bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van Barolo wijnen!

Informatie over Barolo

Wijnen uit Barolo

De koning onder de Italiaanse wijnen: Barolo. Een robuuste, krachtige wijn met de geur van rozen en rood fruit. De Barolo komt uit de gelijknamige Barolo in Piemonte, Italië. De wijn heeft een DOCG kwalificering, wat staat voor de beste in Italië. Barolo bestaat voor 100% uit de Nebbiolo druif en bevat erg veel tannine. Mede hierdoor is het belangrijk dat de Barolo jaren rijpt, voordat deze drinkbaar is. Ook na de lange rijping zorgt de tannine voor een stevige bite.

Nebbiolodruif in Barolo

Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolodruif. Deze is alleen te vinden in Piëmonte. Typerend voor de druif is de geur van bloemen, truffel, specerijen en de smaak van (zoet) fruit. Na ongeveer tien jaar krijgt de wijn een bouquet van bloemen en rood fruit. Ook is hij peperig.

Barolo DOCG

Alleen de druiven binnen de DOCG aangewezen wijngaarden mogen zich Barolo noemen. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. De wijn moet minimaal drie jaar gerijpt zijn, waarvan minimaal twee jaar op hout. Het liefst op eiken of kastanje.

Online wijn uit Barolo kopen

Koop jouw wijn uit Barolo online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt jouw wijn uit Barolo bij je thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!