XR Carignan Vieilles Vignes Xavier Roger

XR Carignan Vieilles Vignes is een Franse rode wijn met een dieppaarse kleur. Hij bevat tonen van complex fruit, zoals bramen. Ook bevat hij een kruidje. Een subtiele wijn en erg karaktervol.

De stokken van de Carignan, die gemiddeld 40 jaar zijn, groeien op mineraalrijke, kiezelhoudende grond in het achterland van Béziers, Zuid-Frankrijk. Carignan is een echte Rhônedruif die zorgt voor de karaktervolle en klassieke rondeur van wijnen. Eigenlijk ook wel een 'vergeten' druif die herontdekt is door de bekende wijnmaker Xavier Roger. Hij maakt heerlijke rode wijnen van deze druif!

Rood: volrond en sappig Rood: volrond en sappig
Vanaf € 6,75
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 7,95
6 flessen € 6,75
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Op het etiket van deze wijn staat "Vieilles Vignes". Maar wat betekent dat nou eigenlijk? De term "Vieilles Vignes" wordt vooral gebruikt bij wijn die gemaakt is van de druiven van oude(re) wijnstokken. Naarmate een druivenplant ouder wordt, wortelt zij dieper - en met een groter wortelgestel - in de bodem met als gevolg dat er meer mineralen, vooral uit grotere diepten, opgenomen kunnen worden. Wijn gemaakt van de druiven van deze stokken hebben zodoende meer smaakstoffen in zich dan de jongere. Proef deze XR Carignan Vieilles Vignes maar eens, dan ervaar je het zelf!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: