Moillard-Grivot Santenay AOP Rouge onderging een traditionele vinificatie in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De voorgisting gaat via temperatuur gecontroleerde koude maceratie. Bij de gisting worden pigeage en overpompen toegepast. Pigeage is wanneer de schil, stelen en pitten van de druif beginnen te verschijnen bovenin het vat, waarin de wijn vergist. Deze drijvende elementen worden verschillende keren in de wijn geperst of teruggeduwd voor de juiste extractie van kleur, smaak en tannine. Uiteindelijk rijpt de wijn twaalf maanden in eiken vaten, waarvan 20% nieuw is. De overige vaten zijn één tot vijf keer gebruikt. De druiven van deze rode wijn zijn met de hand geoogst.
Kleur en type | Rood: volrond en sappig |
---|---|
Land | Frankrijk |
Streek | Bourgogne |
Jaargang | 2014 |
Druivensoort | Pinot Noir |
Serveertip | Moillard-Grivot Santenay AOP Rouge is heerlijk bij stoofschotels, kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, biefstuk en verschillende kazen. |
Afsluiting | Kurk |
Bewaaradvies | Nu op dronk. De wijn kan nog enkele jaren worden bewaard. |
Alcoholpercentage | 13% |
Inhoud fles | 0,75l |