The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.
Moillard-Grivot Pommard AOP is dieprood van kleur met robijnrode schitteringen. Geuren van rode vruchten, gecombineerd met toast en specerijen vallen direct op. In de mond proef je duidelijk de tannines. De rijping in houten vaten zorgt voor diepte in de wijn. De afdronk is prachtig met de tannines die daar weer in terug komen. Deze Franse witte wijn van een uitstekend Bourgogne huis is een feest voor de smaakpapillen!
Rood: stoer en krachtig
Vanaf€ 54,95
Dit product is direct leverbaar
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Moillard-Grivot Pommard AOP is heerlijk bij rood vlees, lamsvlees, gevogelte, stoofpotjes en verschillende kazen.
Afsluiting fles
Kurk
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan na oogst nog gerust tien jaar worden weggelegd.
Inhoud fles
0,75l
Alcoholpercentage
13%
Meer informatie
Moillard-Grivot Pommard AOP onderging een traditionele vinificatie in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De voorgisting van deze rode wijn gaat via temperatuur gecontroleerde koude maceratie. Bij de gisting worden pigeage en overpompen toegepast. Pigeage is wanneer de schil, stengen en pitten van de druif beginnen te verschijnen bovenin het vat, waarin de wijn vergist. Deze drijvende elementen worden verschillende keren in de wijn geperst of teruggeduwd voor de juiste extractie van kleur, smaak en tannine. Bij de nagisting is er maceratie bij een temperatuur van 30 graden. Uiteindelijk rijpt de wijn twaalf maanden in eiken vaten, waarvan 40% nieuw eiken is. De overige vaten zijn tussen de één en drie keer gebruikt.
Maarten - Onze wijnexpert -
Wist je dat de naam 'Pommard' is afgeleid van de Godin der Tuinvruchten: Pomona. In Pommard worden trouwens enkel rode wijnen gemaakt.
Fantastische, exclusieve witte wijn uit de Bourgogne. Expressieve, citroenachtige en minerale geuren met tonen van droog fruit. Frisse en aromatische smaak met bloemige aroma's en een mooie rokerige afdronk. ..Lees meer