Le Preare Valpolicella Ripasso Superiore DOC

Italiaanse wijn | Veneto | Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella | 2020

Le Preare Valpolicella Ripasso Superiore is een krachtige en volle Italiaanse rode wijn. Op het moment dat de kurk van de fles gaat, is het één groot feest. De aroma’s van gedroogd zwart fruit, rood fruit iets van chocolade, pruimen, jam en lichte kruiden bereiken direct je geurzintuigen. In de mond is hij lekker zacht. Je proeft héél veel zwart fruit, kersenjam, gedroogde pruimen, pure chocolade en iets van vanille. Krenten en kruiden mogen trouwens ook niet ontbreken.

Ripasso wordt ook wel de "Baby Amarone" genoemd. Amarone is de beste wijn uit het Valpolicella gebied. Bij het maken van Amarone krijgen de druiven een 5-sterren behandeling. Ze worden na de oogst namelijk eerst op bedjes gelegd waar ze rustig kunnen indrogen. Hierdoor ontstaan er rijpe en zeer volle geuren en smaken. Wanneer de Amarone wordt geperst blijft er een most achter, deze most wordt toegevoegd aan de Ripasso. Zo ontstaat er een tweede gisting met de invloed van de Amarone.

 

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 9,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 11,45
6 flessen € 9,95
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Man, man man! Toen ik deze Le Preare Valpolicella Ripasso Superiore voor de eerste keer dronk, was ik direct verkocht. Wat een geweldige Ripasso, en dat voor deze prijs!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: