Passio Nero d'Avola Sicilia DOC

Italiaanse wijn | Sicilië | Nero d'Avola| 2021

Passio Nero d'Avola Sicilia DOC is een magnifieke Italiaanse rode wijn. Met haar mooie robijnrode kleur met paarse reflecties steelt ze al de show. De uitdagende geuren van rijp en gedroogd fruit van pruimen, kersen en vijgen vallen al snel op. Deze geuren worden aangevuld met tonen van zoethout en kruidnagel. Na een slok proef je een ronde en volle wijn. Erg aangenaam in de mond. Proeft naar meer! De afdronk is lekker fruitig met een klein en subtiel zoetje. Wat een verwennerij dit!

Passio Nero d'Avola Sicilia DOC is gemaakt volgens de appassite methode. Hierbij drogen druiven nog aan de druivenplant. Doordat de druiven zijn gedroogd, blijven er meer restsuikers in de druiven achter. De Nero d'Avola druiven worden vanaf half september geplukt. Dit is iets meer dan twee weken na de gebruikelijke oogsttijd. De druiven hangen dus langer aan de druivenplant en op die manier drogen ze nog wat langer. 

Rood: volrond en sappig Rood: volrond en sappig
Vanaf € 8,45
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 9,45
6 flessen € 8,45
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De naam Passio verwijst naar het Siciliaanse woord dat 'zondagwandeling' betekent. Dit wordt geassocieerd met de positieve kanten van 'traagheid' en verwijst naar de langzaam rijpende druiven van deze wijn. De druiven drogen en resulteren uiteindelijk in prachtige wijnen!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: