Wijn uit Sicilië

Op zoek naar een lekkere wijn uit Sicilië? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Sicilië. Elke wijn uit Sicilië uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Sicilië

Items 1-16 van 25

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 25

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online wijn uit Sicilië kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Sicilië zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Sicilië!

Informatie over wijn uit Sicilië

Wijnstreek Sicilië

Sicilië, een eiland aan de voet van de laars van Italië, is één van de grootste wijngebieden van Italië. Het eiland bevat ongeveer 200.000 hectare aan wijngaarden. Sicilië kent één DOCG gebied en 23 DOC gebieden. Ook al is het eiland één va de grootste wijngebieden, de meeste wijnen worden niet gebotteld voor wijn, maar verstookt tot industriële alcohol of ingedampt tot concentraat.

Klimaat en bodem< in /span>

Het eiland heeft een warm en droog klimaat. In de bergen heerst een wat vochtiger klimaat. Langs de kuststrook is het erg warm en droog. Door de droogte hebben de druiven gemiddeld een hoog suikergehalte en lage zuurgraad. De vulkaan Etna op het eiland, speelt een grote rol wat betreft de wijnproductie. De vulkaan levert namelijk lavagronden. Deze zijn uiterst vruchtbaar en geschikt voor wijnbouw. Echter is al het werk wel voor niets geweest als de vulkaan barst.

Druivensoorten voor Siciliaanse wijnen

Het grootste deel van de geproduceerde wijnen is zoet. Logisch, gezien de warmte en droogte. De laatste 15 jaren zijn de kleine individuele wijnhuizen enorm gegroeid. Hierdoor is de kwaliteit van rode en witte wijnen ook omhoog gegaan. Er wordt namelijk meer aandacht geschonken aan de productie van wijnen. De verhoudingen zijn 85% voor witte wijn en 15% voor rode wijn.De populairste druiven in Sicilië zijn: Calabrese (Nero d’Avola), Frappato, Nerello Mascalese, Pignatello, Perricone, Ansonica, Catarratto, Damaschino, Grillo, Moscato en Malvasia.

Online wijn uit Sicilië kopen

Koop uw wijn uit Sicilië online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Rioja bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!