Passio Grillo Sicilia DOC

Italiaanse wijn | Sicilië | Grillo | 2023

Passio Grillo Sicilia DOC is het schoolvoorbeeld van hoe een Siciliaanse witte wijn moet zijn. Deze  Italiaanse witte wijn heeft een prachtige goudgele kleur. Zodra de kurk van de fles is, ruik je een fruitige, volle wijn. Na een slok sta je versteld van de volle en aromatische smaken van gedroogd fruit, grapefruit en een mooie, gebalanceerde toets van honing.

Bij deze Siciliaan is bij het wijnmaken gebruik gemaakt van de appassite methode. Hierbij drogen druiven nog aan de druivenplant in. Doordat de druiven zijn gedroogd, blijven er meer restsuikers in de druiven achter. Resultaat: een krachtige en zwoele witte wijn. Normaal gesproken wordt deze methode vooral toegepast bij het maken van exclusieve rode wijnen zoals Amarone en Ripasso. Deze appassite Grillo is dus vrij uniek en....o zo lekker! Overigens ook de ideale aspergewijn.

Wit: vol en rijk Wit: vol en rijk
Vanaf € 8,45
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 9,45
6 flessen € 8,45
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De naam Passio verwijst naar het Siciliaanse woord dat 'zondagwandeling' betekent. Dit wordt geassocieerd met de positieve kanten van 'traagheid' en verwijst naar de langzaam rijpende druiven van deze wijn. De druiven drogen en resulteren uiteindelijk in prachtige wijnen!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: