Hornhead Viognier

Hornhead Viognier

Hornhead Viognier is een eigenzinnige en intense Franse witte wijn. Hij is mooi helder van kleur. Uitgesproken geuren van abrikoos, mango en vanille fladderen alle kanten op als de fles geopend wordt.

Na een slok, snap je precies waarom deze wijn zo speciaal is. Deze wijn heeft namelijk een rijping "Sur Lie" gehad in nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. “Sur lie” is de Franse term voor het laten rijpen van de wijn op de droesem (het bezinksel van de wijn). Hierdoor ontstaat een uitgesproken romigheid met een flinke lik vanille, Bourbon en rijpe banaan.

De intense afdronk zal je nog lang bijblijven. Hornhead Viognier is een extreem lekkere wijn die je zeker geproefd moet hebben!

Wit: zacht, tropisch en fruitig Wit: zacht, tropisch en fruitig
Vanaf € 8,75
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 9,99
6 flessen € 8,75
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Hornhead Viognier is een fantastische witte wijn. Hij is gemaakt van de Viognierdruif. Toen de druiven hun perfecte rijpheid hadden, zijn ze met de hand geplukt. Daarna zijn ze gefermenteerd en hebben ze gerijpt op de lie op nieuw Amerikaans en Frans eiken. De reden dat druiven met de hand worden geplukt, is dat er op die manier al bij het plukken en strenge selectie volgt. Alleen de allerbeste druiven worden geplukt en dat proef je absoluut terug in deze heerlijke witte wijn!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: