Wijn uit Kamptal

Wijn uit Kamptal
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Online wijn uit Kamptal kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Kamptal zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Kamptal!

Informatie over wijnen uit Kamptal

Wijnstreek Kamptal

Kamptal dankt haar naam aan rivier de Kamp die door het gebied stroomt. Het is één van de belangrijkste wijngebieden in Oostenrijk. Hier worden namelijk de mooiste Rieslings en Grüner Veltliners gemaakt.

Bodem en klimaat in Kamptal

De Heiligenstein is een belangrijke berg in Kamptal. Hij zorgt namelijk ook voor een microklimaat. De berg heeft zijn naam te danken aan het feit dat de zon op de berg brandt. Hierdoor ontstaan warme temperaturen. Het koele water van de Kamp zorgt in de nachten voor verkoeling. Er is dus een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Hierdoor krijgen de wijnen mooie aroma’s en een mineraalachtig aroma. De bodem is erg gevarieerd. Je vindt hier namelijk grind, kristallijn, rode zandsteen, bergsteen en grind. De ondergrond is rotsachtig en vulkanisch.

Druiven

De meest voorkomende druivensoorten zijn de Riesling, Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Pinot Noir en Zweigelt.

Online wijn uit Kamptal kopen

Koop uw wijn uit Kamptal online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Kamptal bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!