Moët & Chandon

Op zoek naar een lekkere champagne van Moët & chandon? Op deze pagina vind je ons assortiment champagnes van Moët & Chandon. Elke champagne van Moët & Chandon uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Moët & Chandon

7 Items

Aflopend sorteren

7 Items

Aflopend sorteren

Online Moët & Chandon Champagne kopen bij Abels Wijnen. U kunt Moët & Chandon Champagne zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Moët & Chandon Champagnes!

Informatie over Moët & Chandon

Moët & Chandon is één van de populairste champagnehuizen ter wereld. Het huis dateert uit 1743 en bezit meer dan 1150 hectare aan wijngaarden en ondergrondse kelders van 30 kilometer lang gevuld met 100 miljoen flessen.

Moët & Chandon is in 1743 opgericht door Claude Moët in Epernay, Frankrijk. Jean Remy Moët, de kleinzoon van Claude heeft eind 18e eeuw het huis pas echt groot gemaakt, waardoor het nu één van de grootste champagnehuizen ter wereld is. In die tijd waren de machtigste personen, zoals Napoleon, fan van champagne van Moët & Chandon. Het huis werd een succes. De naam Moët Imperial komt van Napoleon. Het betekent namelijk keizerlijk. Als Napoleon een overwinning vierde, ontkurkte hij flessen met een sabel. Een traditie was geboren. Dit geldt ook voor de champagnedouche na het winnen van een autorace. Dit is ontstaan tijdens de winst van de Le Mans race in 1967. Dan Gurney kreeg een fles Moët & Chandon en spoot de champagne vervolgens als een douche over de gasten. De kelders van moët & Chandon zijn maar liefst 30 kilometer lang. Hier liggen 100 miljoen flessen te rijpen. De kelders liggen in kalkrotsen en zijn wel tot 30 meter diep. De kalkkelders nemen veel vocht op. Hierdoor is de luchtvochtigheid erg constant, waardoor dit ook geldt voor de temperatuur. Deze is namelijk 10 graden celcius; perfect om Champagne te laten rijpen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn de kelders veel gebruikt als schuilkelders. Hier school de bevolking van Epernay tussen de champagneflessen.

Moët & Chandon Champagne kopen

Koop uw Moët & Chandon Champagne online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!