Montepulciano

Op zoek naar een lekkere wijn van de Montepulciano? Op deze pagina vind je ons assortiment Montepulciano wijn. Elke Montepulciano wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Montepulciano

5 Items

Aflopend sorteren

5 Items

Aflopend sorteren

Online Montepulciano wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Montepulciano wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Montepulciano uit Abruzzo? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Montepulciano wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Montepulciano

Kenmerken van Montepulciano

De Montepulciano druif is een Italiaanse blauwe druif. Het is de belangrijkste druif in de Italiaanse wijngebieden Abruzzo en marche. De druif houdt van een warm klimaat en een kalkrijke ondergrond. De druif doet het erg goed in Umbrië, Toscane, Abruzzo en Marche. Buiten Italië komt de druif nauwelijks voor.

De smaak van Montepulciano

De Montepulciano rijpt vaak tot relatief laat in het seizoen. De druif zelf is stevig, donker en vlezig. Hij heeft veel structuur en bevat veel tannine. Toch zijn de wijnen soepel, zacht sappig. Jongere Montepulciano wijnen zijn vaak fruitige rode wijnen. Riserva’s hebben op hout gerijpt en zijn donker van kleur. Ze zijn pruimachtig, kruidig en bevatten soms tinten van chocolade en vanille.

Online Montepulciano wijn kopen

Bestel uw Montepulciano wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!