12e Mezzo Malvasia Bianca del Salento Varvaglione IGP

Italiaanse wijn | Puglia | Malvasia
Sommelier Wine Awards 2019 Gold
Vanaf € 7,95

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 8,45
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 8,45
  • 6 flessen€ 7,95
12e Mezzo Malvasia Bianca del Salento Varvaglione IGP
Italiaanse wijn | Puglia | Malvasia

12e Mezzo Malvasia Bianca del Salento Varvaglione IGP is een mooie witte wijn met stuivende geuren van rijp tropisch fruit en bloemen. Ook in de smaak komen deze aroma's terug, aangevuld met een lichte exotische kruidigheid. Mild en rijk met een vriendelijke zuurgraad. Winnaar van een gouden medaille tijdens de Sommelier Wine Awards 2019!

12e Mezzo Malvasia Bianca del Salento Varvaglione IGP is tot stand gekomen dankzij wijnmaker Cosimo Varvaglione. Hij zag tijdig in dat Puglia unieke mogelijkheden heeft. Het bijzondere klimaat, met de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem en de bijzondere druiven maken deze streek perfect voor het maken van prachtige wijnen. Cosimo heeft moderne vinificatie methodes geïntroduceerd in zijn nieuwe kelder. Hij weet het unieke karakter van elke druif te behouden en kracht te geven in wijnen. De naam van deze witte wijn, 12e Mezzo, is in het Nederlands vertaald: 'twaalf en een half'. Dit verwijst naar het alcoholpercentage van de wijn. Een alcoholpercentage van 12,5% is uniek voor wijnen uit Puglia. Hier worden vooral wijnen gemaakt met een alcoholpercentage rond de 15%.

Kleur en type Wit: fris en droog
Land Italië
Streek Apulië, Puglia
Jaargang 2019
Druivensoort Malvasia
Serveertip 12e Mezzo Malvasia Bianca del Salento Varvaglione IGP is heerlijk bij diverse gegrilde en gebakken visgerechten, zeevruchten en zachte kazen.
Onderscheidingen Winnaar van een gouden medaille tijdens de Sommelier Wine Awards 2019
Afsluiting Kurk
Bewaaradvies Nu op dronk. De wijn kan nog twee jaar worden weggelegd.
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 0,75l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering