Varvaglione Collezione Privata Primitivo di Manduria DOC Old Vines

Varvaglione Collezione Privata Primitivo di Manduria DOC Old Vines is een intense Italiaanse rode wijn, gemaakt van 100% Primitivo. Na de handmatige oogst rijpt deze wijn veertien maanden lang op eikenhouten vaten in de kelders van Varvaglione. Hierdoor is hij vol en zeer krachtig en heeft hij tegelijkertijd een tongstrelend zacht mondgevoel!

Hoe smaakt Varvaglione Collezione Privata Primitivo di Manduria DOC Old Vines?

Deze rode wijn heeft een vurige donkerrode kleur. Dat de kleur zo intens is, laat zien hoe geconcentreerd deze wijn is. Als de kleur je al doet verbazen, wacht dan maar eens tot de geuren vrij komen. Als de kurk van de fles is, word je namelijk verrast door tonen van gerijpt fruit, zwarte bessen, kruiden en leer. Herkenbare en aangename geuren die je meteen uitnodigen een slok te nemen. 

Als je dan eindelijk een slok hebt genomen, valt een zachte en zwoele wijn meteen op. Je proeft iets van gedroogd fruit en kruiden. Ook komen houttonen en vanille mooi naar voren, te danken aan de houtrijping. De afdronk is lekker zacht en erg lang. Een wijn waar je u tegen zegt!

 

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 26,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 29,95
3 flessen € 26,95
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Deze Collezione Privata Primitivo di Manduria DOC Old Vines is een van de topwijnen van het wijnhuis Varvaglione. Een eersteklas wijn van zeer hoog niveau. De druiven van deze wijn komen van oude wijnstokken die wel meer dan 50 jaar oud zijn. Alleen de beste druiven worden geselecteerd voor deze wijn. Dat doet wijnmaker en eigenaar: Cosimo Varvaglione. De passie van de wijnmaker proef je terug in elke slok van deze wijn!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: