Sémillon

Op zoek naar een lekkere wijn van de Sémillon? Op deze pagina vind je ons assortiment Sémillon wijn. Elke Sémillon wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Sémillon

4 Items

Aflopend sorteren

4 Items

Aflopend sorteren

Online Sémillon wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Sémillon wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Sémillon uit Galilea? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Sémillon wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Sémillon

Kenmerken van Sémillon

De Sémillondruif is één van de bekendste druivenrassen voor witte wijn in Frankrijk en één van de meest geteelde druivenrassen ter wereld. De druif komt voornamelijk voor in de Bordeaux. Sémillon doet het goed in bodems van kiezel, klei en kalk. Hij houdt van een relatief koel klimaat. De druif groeit snel en de ogen lopen in het voorjaar later uit. Zo is de kans op schade door nachtvorst gering. Hoe ouder zijn stokken, hoe beter de wijn.

De smaak van Sémillon wijnen

De wijnen van de Sémillon zijn bevatten vaak veel extract en weinig zuur. Tinten van abrikoos, mango en perzik komen hierin terug. Wijnen van de Sémillon hebben vaak een hoog alcoholgehalte en een zoete, kruidige smaak. Verder hebben ze een tamelijk lage zuurgraad. De wijnen geuren vaak naar honing, droge vruchten, bijenwas, bloemen en fruit. De Sémillon wordt vaak gemengd met druiven van de Sauvignon Blanc en soms ook van de Chardonnay.

Online Sémillon wijn kopen

Bestel uw Sémillon wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!