Abels Wijnblog

 • Onze favoriete paaswijnen

  onze-favoriete-paaswijnenPasen staat in het teken van het paasontbijt, -lunch en -diner. Hier mag een goed glas wijn natuurlijk niet bij ontbreken. Wij hebben onze favoriete paaswijnen voor u op een rij gezet mét een passend gerecht!
  Lees verder

 • 2 lekkere recepten voor de paasbrunch met wijntips

  2-lekkere-recepten-voor-de-paasbrunch-met-wijntipsPasen staat alweer bijna voor de deur. Voor mij betekent dat een lekker lang weekend gezelligheid, en genieten van lekkere hapjes met bijpassende wijnen.

  Ieder jaar is het weer het zelfde liedje: wat moet ik klaarmaken voor de paasbrunch!? Gelukkig weet ik het dit jaar al redelijk op tijd. Ik heb 2 leuke en originele gerechtjes gevonden en deel deze graag met jullie!

  Lees verder

 • Pasen: welke wijn bij ei?

  pasen-welke-wijn-bij-eiNog even en dan is het Pasen. De dag dat we schaamteloos tientallen chocolade eitjes naar binnen mogen werken. Niet alleen eieren van chocolade, ook de ‘gewone’ eieren zijn een groot succes. Wat dacht u trouwens van een goed glas wijn? Die mag natuurlijk ook niet ontbreken! Maar, welke wijn drink je dan precies bij ei?
  Lees verder

 • Tagliatelle met gerookte zalm en asperges

  tagliatelle-met-gerookte-zalm-en-aspergesIk ben gek op asperges! Als ik asperges klaarmaakte dan was dat eigenlijk altijd het traditionele gerecht met ham, ei en botersaus. Ik heb nu een nieuw recept ontdekt wat zeker tot mijn favorieten gaat behoren: asperges met gerookte zalm en tagliatelle.

  Wijntip | Heerlijk bij dit aspergerecept is de La Joven Garnacha Blanco. Deze witte wijn is één van onze favoriete aspergewijnen van het moment!

  Lees verder

 • Aspergewijn 2019

  aspergewijn-2018De asperges liggen al volop in de winkels. Ons hart gaat al sneller kloppen, want asperge + wijn = 100% perfectie! Wij hebben onze drie favoriete aspergewijn van 2019 voor je opgesomd! Naast deze drie aspergewijnen hebben we ook nog een aantal prachtige wijnen die geweldig smaken bij asperges. Deze vindt u op onze pagina aspergewijnen.
  Lees verder

 • Asperges en wijn: een gouden combinatie!

  asperges-en-wijn-een-houden-combinatieAsperges! Ze liggen weer volop in de winkel, wat betekent dat we dus weer kunnen genieten van dit heerlijke 'witte goud'! Door deze bijnaam lijkt het soms alsof het bereiden van asperges alleen is weggelegd voor de zeer ervaren koks. Maar wist je dat dat reuze meevalt? De basisbereiding komt eigenlijk grotendeels neer op schillen en koken!

  Asperges en wijn zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar moet je nou op letten bij het kiezen van de juiste wijn bij je aspergerecht? In dit artikel zal ik een aantal gouden tips geven voor het kiezen van de juiste wijn bij dit witte goud.

  Lees verder

 • In the spotlights: wijnland Italië

  in-the-spotlights-wijnland-italieItalië is één van de oudste wijnlanden en de grootste wijnproducent van de wereld. De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Het warme klimaat zorgt voor een goede rijping van de druiven. Het land is daarom ook van noord tot zuid beplant met bijzondere druivenrassen. Veel druivenrassen die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijn, komen alleen voor in Italië. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Albana, Trebbiano, Verdicchio en Vernaccia. Eeuwenoude tradities, inheemse rassen en moderne vinificatietechnieken komen in Italië samen wat de wijnen uniek en authentiek maakt.

  Lees verder

 • Oude en nieuwe wijnwereld

  wijnwereldOude en nieuwe wereld. Je hoort het niet zo vaak meer, maar in de wijnwereld is het nog altijd de manier om onderscheid te maken tussen Europa en alle landen daarbuiten waar de wijnbouw door de Europese kolonisten is neergezet.

  Lees verder

 • Italiaanse frittata

  italiaanse-frittataVandaag gaan we op de Italiaanse tour. We hebben namelijk een lekker Italiaans gerecht voor je klaarstaan: frittata.  Mocht je nog wat restjes over hebben van de vorige dag, kun je deze hiervoor gebruiken. Ideaal dus, want zo verspil je geen voedsel.
  Lees verder

 • Tagliatelle met kreeft

  tagliatelle-met-kreeftOp dit moment bevinden wij ons in het Oosterschelde kreeftenseizoen. De kreeften zijn volop te koop. Dit betekent dat je er thuis flink mee aan de slag kan gaan.

  Als ik aan kreeft denk, denk ik al snel aan culinaire hoogstandjes. Aangezien ik geen keukenprinses ben, maar wel lekkere (en gezonde) gerechten klaar wil maken, kies ik regelmatig voor pasta. Wat denk je? Pasta en kreeft (en wijn): match made in heaven!

  Lees verder

1-10 of 270

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 27