Abels Wijnblog

 • Hoe kiest u de juiste wijn bij uw kerstdiner?

  hoe-kiest-u-de-juiste-wijn-bij-uw-kerstdinerKerst: het feest waarbij het kerstdiner een grote rol speelt. Wat maakt uw kerstdiner nou compleet? Juist, een goed glas wijn! Toch is het lastig om de juiste wijn te vinden voor deze gelegenheid. Daarom hebben we een aantal tips voor u samengesteld die u helpen de juiste wijn bij uw kerstdiner te vinden!
  Lees verder

 • Zalmtartaar

  zalmtartaarVoordat u het weet, zitten we alweer aan het Kerstdiner. Normaal gesproken ben ik er al snel uit welke gerechten er op tafel komen, maar dit keer vind ik het nog best lastig. Laatst at ik een heerlijke zalmtartaar. Voor het Kerstdiner een goede kanshebber!
  Lees verder

 • Welke wijn bij zalm?

  welke-wijn-bij-zalmZalm is een vissoort die veel gegeten wordt. Het heeft een uitgesproken smaak, waarbij je mooie wijnspijs combinaties kan maken. Echter is het wel afhankelijk van hoe de zalm is bereid; rauw, gerookt of gebakken? Wij hebben een aantal mooie tips voor welke wijn je het beste bij zalm kunt schenken.
  Lees verder

 • Over wijn gesproken…

  over-wijn-gesprokenGeregeld krijgen wij vragen van onze klanten over wijn, daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u beantwoord. Lees en leer!
  Lees verder

 • Gegrilde wild zwijn biefstukpuntjes

  gegrilde-wild-zwijn-biefstukpuntjesGewoon, omdat het kan: een heerlijk wildgerecht. Extra lekker met deze koudere dagen. Een smakelijk glas wijn erbij en uw diner is compleet!
  Lees verder

 • De perfecte temperatuur van wijn

  de-perfecte-temperatuur-van-wijnEen bord lasagne dat je koud voorgeschoteld krijgt of een dessert van ijs dat gesmolten is. Geen van beiden prefereren we. Echter laat dit wel zien wat voor invloed temperatuur heeft op de smakelijkheid. Dit geldt ook voor wijn! Als wijn te warm is, overheerst de smaak van alcohol. Bij te koude wijn, verlies je smaak en aroma’s. Zonde! In dit artikel zet ik de juiste temperaturen op een rij, laat ik zien hoe je de best passende wijn creëert en adviseer ik een handige gadget om je wijn perfect op temperatuur te houden!

  Lees verder

 • In the spotlights: Riesling

  rieslingDe Riesling is in bijna alle Duitse wijngebieden te vinden. Naast Duitsland is de Riesling ook te vinden in onder andere Oostenrijk, Australië en Italië. Ook al zijn de Riesling en Duitsland onlosmakelijk met elkaar verbonden, de Riesling komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De Elzas, om precies te zijn. Dit gebied is de enigste Franse streek in Frankrijk waar de Riesling verbouwd mag worden. In Duitsland is dat wel anders. Hier beslaat de Riesling een oppervlakte van meer dan 23000 hectare. Dit is ongeveer 25% van de totale aanplant in Duitsland en dit aantal blijft nog toenemen ook.
  Lees verder

 • Gevulde speculaas

  gevulde-speculaasSpeculaas is natuurlijk niet weg te denken bij Sinterklaas. De winkels liggen er vol mee, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken.
  Lees verder

 • Welke wijn bij pepernoten, chocoladeletters en marsepein?

  welke-wijn-bij-pepernoten-chocoladeletters-en-marsepeinSinterklaas is in het land. Ook al is het een kinderfeest, het is toch gezellig om gezellig met de kinderen mee te genieten. Vooral van al het snoepgoed! Wist u dat dit snoepgoed ook erg goed gaat met een lekker glas wijn? Wij hebben een aantal mooie wijntips voor u!
  Lees verder

 • Het verschil tussen moderne en klassieke wijnen

  klassieke-wijnEr wordt vaak gesproken over moderne of klassieke wijnen. Wat zou nou precies moderne wijnen en wat klassieke wijnen? Wat zijn de eigenschappen van deze wijnen en merk je smaakverschil tussen moderne en klassieke wijnen? Wij vertellen je wat het verschil is tussen moderne en klassieke wijnen.

  Lees verder

1-10 of 269

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 27