Abels Wijnblog

 • In the spotlights: wijnland Nieuw-Zeeland

  Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland behoort tot de nieuwe wijnwereld en is in nog geen 30 jaar uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende wijnlanden ter wereld. Dit heeft het land voornamelijk te danken aan hun Sauvignon Blancs. Deze worden door velen aanbeden, gezien zijn frisse zuren en sappige smaak. In Nieuw-Zeeland gelden geen strenge wijnregels. Hierdoor is het land vrij om te experimenteren met nieuwe mogelijkheden en technieken.

  Lees verder

 • Hoe proef je wijn?

  WijnproeverijWijnproeven gaat dieper dan u denkt. De meeste mensen denken dat het een kwestie is van ruiken, een slok nemen en uitspugen. Toch komt er net wat meer bij kijken. Wij helpen u met de basics van wijnproeven, zodat u het maximale uit uw wijn haalt en wellicht thuis ook nog eens een proeverij kan houden met uw vrienden.

  Lees verder

 • Size does matter!

  Size does matterJe hebt ze in alle soorten, maten en kleuren. Ze zijn zwaar en breekbaar en kunnen je flink verwonden. Toch zijn ze niet weg te denken uit de wijnwereld. We hebben het hier over de wijnfles. Veel mensen denken dat het ‘maar een fles’ is. Toch heeft deze meer betekenis dan we denken. Wij vertellen u hier alles over!

  Lees verder

 • Auberginerolletjes met tomaat en mozzarella

  AubergineAls we het over de Italiaanse keuken hebben, denken we al snel aan pasta en pizza. Net wat gezonder en zeker niet minder lekker zijn deze aubergineballetjes met tomaat en mozzarella!
  Lees verder

 • Witlofblad gevuld met haring en eiersalade

  witlofmetharingHet is u vast niet ontgaan: vorige week is het haringseizoen van start gegaan. Naast dat je haring gewoon rauw met wat uitjes of op een broodje eet, is deze variant ook erg lekker! Een keer wat anders…

  Lees verder

 • Welke wijn bij haring/Hollandse Nieuwe?

  HaringOp 14 juni jl. is het seizoen van de Hollandse Nieuwe officieel van start gegaan. Deze lekkernij is dus weer volop te verkrijgen. Lekker en zeker ook gezond! Veel mensen denken dat de Hollandse Nieuwe en wijn een no-go zijn. Wij hebben goed nieuws: wijn en haring hebben wel degelijk een goed huwelijk. Wij geven je een aantal smaakvolle tips!

  Lees verder

 • Hoe is wijn ontstaan?

  GeschiedenisAls je een geschiedenisboek opent, kom je geheid afbeeldingen tegen van mensen met wijn. Denk aan de bijbel: verhalen waar volop wijn wordt gedronken, maar ver daarvoor ook al; in de Romeinse tijd.  Zolang we het ons kunnen herinneren, bestaat deze alcoholische drank en de populariteit blijft maar stijgen. Echter, hoe is wijn ontstaan?

  Lees verder

 • In the spotlights: Merlot

  MerlotWijn van de Merlot is vrij populair en favoriet van velen. Hij is heerlijk bij veel verschillende gerechten, maar zo in de achtertuin tijdens een gezellig avondje is hij ook perfect. Wat weet u van de Merlot? Hier een aantal feiten op een rij:
  Lees verder

 • Zalm-courgettetaart

  zalm courgetteTaart. Wie is er niet dol op? Ben je toch niet zo een zoetekauw, is deze hartige  zalm-courgettetaart een uitkomst!
  Lees verder

 • Elixir Côtes de Provence Rosé 2016 wint de Medaille d’Argent 2017!

  ElixirDe Elixir Côtes de Provence Rosé is wederom in de prijzen gevallen. Op het Concours Général Agricole (CGA) in Parijs heeft de rosé de Medaille d’Argent (zilveren medaille) gewonnen.
  Lees verder

1-10 of 60

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6