Abels Wijnblog

 • Haringtartaar

  HaringtartaarHet haringseizoen is officieel van start gegaan en dat betekent dat een lekker gerecht met haring natuurlijk niet mag ontbreken. Dit keer maken we een lekkere tartaar van haring!
  Lees verder

 • Wat is het verschil tussen Merlot en Cabernet Sauvignon?

  Rode wijnDe Merlot en Cabernet Sauvignon zijn beiden afkomstig uit de Bordeaux, Frankrijk. Het zijn de meest populaire rode druivensoorten ter wereld. Tegenwoordig vind je deze druivenrassen onder andere ook in Zuid-Afrika, Amerika en Chili. Zowel de Merlot als Cabernet Sauvignon stammen van de Cabernet Franc af. Toch verschillen ze behoorlijk qua smaak. Wij vertellen het u!
  Lees verder

 • Welke wijn bij haring/Hollandse Nieuwe?

  HaringOp 13 juni jl. is het seizoen van de Hollandse Nieuwe officieel van start gegaan. Deze lekkernij is dus weer volop te verkrijgen. Lekker en zeker ook gezond! Veel mensen denken dat de Hollandse Nieuwe en wijn een no-go zijn. Wij hebben goed nieuws: wijn en haring hebben wel degelijk een goed huwelijk. Wij geven je een aantal smaakvolle tips!

  Lees verder

 • De lekkerste wijnen voor Vaderdag

  Wijnen voor VaderdagVaderdag is de dag om uw vader extra in het zonnetje te zetten. Een goede wijn en lekker eten kunnen hier natuurlijk niet aan ontbreken. Wij hebben de vijf stoerste en krachtigste vaderdagwijnen voor u op een rij gezet.
  Lees verder

 • Fussili met aubergines, pijnboompitten en ricotta

  https://www.abelswijnen.nl/pasqua-le-collezioni-chardonnayKookt u wel eens met ricotta? U kunt er veel kanten op. Het kan verwerkt worden in taarten en met fruit, maar ook erg lekker door de pasta.

  Lees verder

 • In the spotlights: wijnstreek Mendoza

  Wijnstreek MendozaMendoza ligt in het westen van Argentinië. Het is het belangrijkste wijngebied van het land. Hier ligt namelijk 70% van de totale wijnbouwgrond. De druiven die in Mendoza groeien, groeien op het hoogste punt ter wereld. De belangrijkste wijnen uit Mendoza zijn die van de Malbec. De belangrijkste wijnsregio’s in Mendoza zijn Luján de Cuyo, Valle de Uco en Maipú.

  Lees verder

 • Kabeljauwpuree gevuld in paprika

  gevuldepaprika met kabeljauwpureeMet warme temperaturen eet ik het liefst lichte gerechten en daar ben ik zeker niet de enige in. Dit gerecht past perfect bij dit zomerse weer. Lekker om als hoofdgerecht te eten, maar ook prima als bijgerecht.
  Lees verder

 • Wat is het verschil tussen fris-fruitige en rijp-fruitige witte wijnen?

  Iwitte-wijnn een wijnbeschrijving staat vaak beschreven wat het karakter van de desbetreffende wijn is. Er worden vaak termen, zoals fruitig, rijp, elegant, vol en fris gebruikt. Wat zijn nou de eigenschappen van deze termen en hoe herken je ze in wijn? Dit keer vertellen wij u het verschil tussen rijp-fruitig en fris-fruitig.

  Lees verder

 • Wist je dat? Leuke weetjes over wijn!

  WijnweetjesWijn is voor de meesten misschien wel een zelfsprekend product. Toch zitten er een aantal leuke weetjes achter, waardoor je er misschien wel anders naar gaat kijken.

  Lees verder

 • In rode wijn gemarineerde ribeye

  barbecuewijnenAfgelopen dagen was het heerlijk weer om te BBQ’en. Hiervoor hebben we een heerlijk recept, namelijk ribeye in rode wijn.
  Lees verder

1-10 of 207

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 21