Abels Wijnblog

 • De bestseller van onze voorjaarsproeverij

  VoorjaarsproeverijAl zeggen we het zelf: de voorjaarsproeverij van afgelopen zondag, 15 april, was zeer geslaagd! Er stonden wel meer dan 60 wijnen op tafel. Van deze wijnen waren er toch wel een aantal wijnen die eruit sprongen. Wij hebben een top 10 voor u samengesteld van de meest verkochte wijnen!

  Lees verder

 • Zonnige mixdrankjes met port

  Port cocktailsPort is de bekendste wijn van Portugal. Er zijn veel verschillende soorten port. Denk onder andere aan rode en witte port, maar ook Ruby, Tawny, Colheita en Quinta port. Qua smaak is er ook veel verschil. Je hebt port van zoet tot droog. Port wordt vaak gedronken als aperitief en dan wel puur. Toch kun je van port een aantal geweldige zonnige mixdrankjes maken voor tijdens de borrel of om lekker lang na te tafelen.

  Lees verder

 • Borrelhapje: carpacciorolletjes met portsaus

  Port Abels wijnen carpaccioHet weekend staat voor de deur. Niets is leuker om met vrienden of familie te borrelen. Vooral met deze heerlijke temperaturen. Lekker in de tuin, lekker wijntje erbij en lekkere hapjes. Voor de borrel van dit weekend heb ik een lekker borrelhapje bedacht: carpacciorolletjes met portsaus.
  Lees verder

 • In the spotlights: rosé wijn

  Rosé wijnGeen lichte rode wijn en ook geen witte wijn met een kleurtje. Rosé wijn is een eigen wijntype. Er zijn meerdere methoden om rosé wijn te maken. Eén ding is wel zeker: voor rosé wijn worden blauwe druiven gebruikt. Deze zorgen voor de lichtrode/roze kleur.
  Lees verder

 • De ultieme lentewijnen

  LentewijnenDe temperaturen gaan omhoog, de vogels fluiten steeds harder en het zonnetje schijnt volop. Het is lente! De zware wijnen maken plaats voor de voorjaarswijnen. Maar, welke wijnen zijn nou de ultieme lentewijnen? Wij hebben een aantal mooie lentewijnen voor u op een rij gezet.

   

   

  Lees verder

 • Gefrituurde asperges

  Gefrituurde aspergesZe zijn weer volop verkrijgbaar: asperges! Lekker in botersaus met een eitje. Wilt u eens een keer wat anders, dan heb ik daar een perfect recept voor!
  Lees verder

 • Wijntermen G tot en met N

  WijntermenEchte wijnkenners gooien vaak met termen, zoals aroma, barrique, AOC, etc.. Dit zijn standaard wijntermen die de meeste wijnkenners gebruiken. Wil jij een echte wijnkenner worden, begin dat vast met de wijntermen. Hieronder de belangrijkste wijntermen van G tot en met N.

  Heeft u de wijntermen van A tot en met H ook al gezien?
  Lees verder

 • Risotto met asperges en garnalen

  Risotto met asperges en garnalenIk kan niet wachten tot ik weer volop kan genieten van asperges! Ik maak asperges vaak op de klassieke manier klaar: met botersaus en ei. Toch merk ik dat ik steeds meer experimenteer. Resultaat: asperges in risotto mét garnalen. Erg lekker!

  Lees verder

 • Asperges en wijn: een gouden combinatie!

  AspergewijnAsperges! Vanaf 5 april a.s. gaat het aspergeseizoen weer van start. Vanaf dan kunnen we weer volop genieten van dit heerlijke 'witte goud'! Door deze bijnaam lijkt het soms alsof het bereiden van asperges alleen is weggelegd voor de zeer ervaren koks. Maar wist je dat dat reuze meevalt? De basisbereiding komt eigenlijk grotendeels neer op schillen en koken!

  Asperges en wijn zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar moet je nou op letten bij het kiezen van de juiste wijn bij je aspergerecht? In dit artikel zal ik een aantal gouden tips geven voor het kiezen van de juiste wijn bij dit witte goud.

  Lees verder

 • In the spotlights: witte wijn

  238247f6e80b12850f7999e3e11c1defAls je denkt dat witte wijn alleen van witte druiven wordt gemaakt, heb je dat mooi fout! Witte wijn kan namelijk van zowel witte als blauwe druiven worden gemaakt. Witte wijn gemaakt van blauwe druiven wordt in Frankrijk Blanc de Noirs genoemd. De werkelijke kleur van een wijn wordt bepaald door de druiven die voor die wijn zijn gebruikt. Ook speelt leeftijd van wijn een rol. Witte wijn kan lichtgeel tot groen zijn, maar ook oranjeachtig.
  Lees verder

1-10 of 182

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 19