Abels Wijnblog

 • Hoe komen aroma’s in wijn terecht?

  hoe-komen-aromas-in-wijn-terechtAls er een wijn wordt beschreven, lees je vaak dat de wijn bijvoorbeeld aroma's bevat van ananas, perzik, appel, rode vruchten, vanille, tabak, bloemen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe komen deze aroma's in de wijn terecht? Zijn deze toegevoegd aan de wijn? Nee, de smaak en geur van wijn heeft alles te maken met de druiven, productie en rijpingsproces.

  Lees verder

 • Welke wijnen bij vegetarische gerechten / groenten?

  welke-wijn-bij-vegetarische-gerechten-groentenDat wijn een perfecte match is bij vlees en vis is algemeen bekend. Toch smaakt wijn ook heerlijk bij vegetarische/groente gerechten. Wij hebben een aantal gerechten voor u klaarstaan met wijntips!
  Lees verder

 • Champignonburgers

  champignonburgerBurgers, ik houd ervan! Vooral van zelfgemaakte visburgers. Echter, ook zonder vlees en vis kun je heerlijke burgers maken. Wat dacht u van een champignonburger? Ik zeg doen! Heerlijk op een broodje of bij de aardappels.

  Lees verder

 • Haringtartaar

  haringtartaarHet haringseizoen is officieel van start gegaan en dat betekent dat een lekker gerecht met haring natuurlijk niet mag ontbreken. Dit keer maken we een lekkere tartaar van haring!
  Lees verder

 • Welke wijn bij haring/Hollandse Nieuwe?

  welke-wijn-bij-haring-hollandse-nieuweOp woensdag 12 juni gaat het seizoen van de Hollandse Nieuwe officieel van start. Deze lekkernij is dus weer volop te verkrijgen. Lekker en zeker ook gezond! Veel mensen denken dat de Hollandse Nieuwe en wijn een no-go zijn. Wij hebben goed nieuws: wijn en haring hebben wel degelijk een goed huwelijk. Wij geven je een aantal smaakvolle tips!

  Lees verder

 • In the spotlights: alcoholvrije wijnen

  in-the-spotlights-alcoholvrije-wijnAlcoholvrije wijnen worden steeds meer een begrip. Ideaal voor als je geen alcohol mag door bijvoorbeeld zwangerschap, medicatie of omdat je erna nog moet rijden, maar wel gezellig mee wilt borrelen. Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit mag wijn alcoholvrij worden genoemd als het alcoholvolume maximaal 0,5% is. Als gevolg van gisting van natuurlijke suikers kan alcoholvrije wijn sporen van alcohol bevatten. Dit is ook het geval bij cola, brood of sinaasappelsap.
  Lees verder

 • Welke wijn bij pittige en kruidige gerechten?

  welke-wijn-bij-pittige-en-kruidige-gerechtenDe Aziatische keuken bestaat veelal uit pittige gerechten. Veel mensen vragen zich af welke wijnen hier het beste bij gedronken kan worden. Gelukkig zijn er genoeg wijnen die bij pittige gerechten passen. Wij hebben een aantal do’s and don’ts voor je opgesteld:

  Lees verder

 • Thaise mie met rode curry

  thaise-moe-met-rode-curryEen Oosters gerecht vind ik altijd een goed idee! Dit keer heb ik een Thaise curry met mie, garnalen, paprika, tomaat en champignons voor u klaarstaan!

  Lees verder

 • Waarom het nooit bij één wijntje blijft…

  waarom-het-nooit-bij-een-wijntje-blijft‘Oke, één wijntje dan…’ herken je vast wel. Het moment dat je van plan was om maar één drankje te drinken, maar dat je aan het einde van de avond het aantal drankjes niet eens meer op één hand kan tellen. Geloof me, je bent niet de enigste. Dit komt bij bijna iedereen voor. Waar dat aan ligt, vertellen we in dit stuk!
  Lees verder

 • Olijfbrood

  olijfbroodVoor brood gaan we toch altijd snel naar de bakker. Toch is zelfgemaakte brood én makkelijk én veel lekkerder! Hierbij een heerlijk recept voor olijfbrood. Lekker als bijgerecht of bij de borrel.
  Lees verder

1-10 of 270

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 27