Abels Wijnblog

 • Eendenborstspiesjes

  eendenspies-en-wijnVolgende week, 15 oktober, gaat het wildseizoen van start. Onder het mom van: ‘je kunt maar beter voorbereid zijn’ hebben we alvast een heerlijk wildgerecht met eendenborst klaarstaan.

  Lees verder

 • De 5 wildste wildwijnen

  wildwijnVanaf volgende week maandag gaat het wildseizoen van start. Wij kunnen niet wachten om de mooiste gerechten en wijnen met elkaar te combineren. Om alvast helemaal in de sferen te komen, hebben we een top 5 wildwijnen samengesteld!
  Lees verder

 • Welke wijn bij wild?

  Naast dat het alweer herfst is, is ook het culinaire wildseizoen bijna aangebroken.  Aangezien je hier maar tijdelijk van kan genieten, moeten we hier deze periode flink van profiteren. Uiteraard met een lekker glas wijn, want een stuk wild smaakt toch wel echt lekkerder als er een mooie, bijpassende wijn bij gedronken wordt!

  Lees verder

 • De populairste wijnstreken van Frankrijk

  franse-wijnstrekenFrankrijk is één van de grootste wijnlanden ter wereld. Zowel qua omzet als productie scoort Frankrijk erg hoog. Franse wijnen komen van een rijk en complex terroir met een grote verscheidenheid aan smaak. Toch zijn er een aantal grote verschillen tussen Franse wijnen en dat heeft alles te maken met de herkomst van de wijnen, zoals wijnstreek. Wij hebben de vijf populairste wijnstreken voor je opgesomd.
  Lees verder

 • Franse prei-aardappelsoep

  prei-aardappelsoepVooral nu met deze lagere temperaturen is een soepje altijd een goed idee. Dit keer geen standaard tomaten of groentesoep, maar een heerlijke Franse prei-aardappelsoep. Bon appétit!

  Lees verder

 • Welke Franse wijnen drink je bij Franse gerechten?

  franse-wijnFranse wijn is nog altijd zeer populair. Zowel in volume als omzet is Franse wijn nog steeds de meest geproduceerde wijn ter wereld. Frankrijk bezit dan niet de meeste wijngaarden ter wereld (die eer komt Spanje toe), maar het is nog steeds het wijnland bij uitstek. De kwaliteit van Franse wijn kan hoogten bereiken waar andere wijnlanden alleen maar van kunnen dromen. Omdat de weersinvloeden in Frankrijk per jaar nogal kunnen verschillen, is ook de kwaliteit van Franse wijn per jaar anders. Het klimaat in Frankrijk is dus niet eens het meest gunstig om wijn te produceren, maar ondanks dat is Franse wijn verreweg het meest toonaangevend. Franse wijnen zijn perfect om te combineren bij verschillende gerechten. Hieronder doen we een aantal mooie suggesties, waarbij Frankrijk centraal staat!

  Lees verder

 • Het profiel van herfstwijnen

  herfstwijnenHet is officieel herfst! De lichte frisse wijnen maken plaats voor zwoelere en vollere wijnen. Heerlijk met een kaasplankje voor de openhaard. Ook de herfst heeft zo zijn charmes. Welke wijnen het meest worden gedronken in de herfst leest u in dit stuk!
  Lees verder

 • Broccoli-zalmstamppot

  broccoli-zalmstamppotNu het buiten weer wat kouder is, hebben we meer behoefte aan wat zwaarder voedsel. Stamppotten zijn daar een perfect voorbeeld van. Dit keer een out-of-the-box stamppot, namelijk broccoli-zalmstamppot.
  Lees verder

 • Hoe bewaar je port?

  port-wijnPort wijnen zijn heerlijk! Ze zijn uitgesproken en perfect om mee te borrelen. Na een heerlijk avondje is een fles port, in tegenstelling tot een fles rode of witte wijn, vaak niet helemaal leeg. Hoe bewaar je een fles geopende port? Wij vertellen het u!
  Lees verder

 • Welke wijn drink je bij oesters?

  Welke wijn bij oesters?Je bent een echte oesterliefhebber of je bent het niet. Je moet houden van de structuur en naar zee proevende smaak. Het is heerlijk om een mousserende wijn te drinken bij oesters. Welke wijnen gaan nog meer goed met oesters?
  Lees verder

1-10 of 252

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 26