Abels Wijnblog

 • Biefstuk op een spies

  downloadBiefstuk op een spies; een keer wat anders dan saté. Dit recept is lekker met aardappelen, maar ook met mie of een lekkere salade.

  Lees verder

 • Welke wijn bij desserts?

  c431ecbf51331c446bc65454301ec133Het dessert is voor mij vaak het beste gedeelte van het diner. Niet alleen bij het voor- en hoofdgerecht kun je volop genieten, ook tijdens het nagerecht. Waar men vroeger vaak aan een port of sherry dacht, hebben de dessertwijnen de laatste jaren hun intreden gedaan. Dessertwijnen zijn vaak erg zoet en tillen het nagerecht naar een hoger niveau. Wij hebben een aantal mooie combinaties voor u op een rij gezet.

  Lees verder

 • De bekendste witte druivensoorten

  100723-Witte druiven pitloos aan boomDe populairste witte druivenrassen zetten wij voor u op een rijtje. Deze druiven worden het meeste verbouwd. Als u al deze druiven heeft geproefd, heeft u het hele witte smakenpallet geproefd! Van vol rijk tot fris licht.

  Lees verder

 • Mac ’n Cheese bites

  tmg-article_default_mobileMac ’n Cheese bites? Ja. Bitterballen van macaroni, kaas en ham. Overgewaaid uit Amerika. Makkelijk, lekker en je bent meteen verkocht!
  Lees verder

 • Welke wijn bij vlees?

  4f6f60054bc905ea1c3315cfe1acca61Als u een goed passende wijn bij uw gerecht kiest, kan wijn de smaken van het gerecht versterken. Kiest u niet de juiste wijn, kunnen smaken wegvallen en haalt u niet het maximale uit het gerecht. Zonde. Om dit te voorkomen, geven we een aantal wijntips bij verschillende soorten vlees.

  Lees verder

 • In the spotlights: wijnstreek Puglia

  Puglia898-500x300Puglia, ook wel Apulië, is een regio in de hak van de laats van Italië. Het is een vlakke, vruchtbare streek in het zuidoosten van Italië en is ongeveer 350 kilometer lang. Wijnstreek Puglia grenst aan de Adriatische kust en betekent in het Latijns ‘gebrek aan regen’. Het zegt het wel al een beetje: de regio is warm en droog.
  Lees verder

 • Wijn en het wijnglas

  Wijnglazen-lgZonder erbij na te denken, pak je een wijnglas uit de kast en schenk je het glas in. Wist u dat er veel verschillende soorten wijnglazen zijn? Is dat belangrijk dan? Ja! Het soort wijnglas heeft namelijk invloed op de smaak en geur van de wijn. Onder andere het glas bepaalt op de wijn tot zijn recht komt.

  Lees verder

 • Erwtensoep

  29feefe7e6f7ca2545106c578d10b2a7Snert is mijn favoriete kost in de winter. Uit blik, pakjes en zakjes vind ik het alleen niet zo lekker. Zelfgemaakte erwtensoep daarentegen is heeeeeeeerlijk!
  Lees verder

 • Hoe leer ik rode wijn drinken?

  52d4b2ac72c54055d59ee5dcd99c0837Veel mensen houden ervan of juist helemaal niet. Ik heb het over rode wijn. Rode wijn moet je leren drinken, wordt er wel eens gezegd. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.
  Lees verder

 • In the spotlights: alcoholvrije wijnen

  alcoholvrije wijnAlcoholvrije wijnen worden steeds meer een begrip. Ideaal voor als je geen alcohol mag door bijvoorbeeld zwangerschap, medicatie of omdat je erna nog moet rijden, maar wel gezellig mee wilt borrelen. Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit mag wijn alcoholvrij worden genoemd als het alcoholvolume maximaal 0,5% is. Als gevolg van gisting van natuurlijke suikers kan alcoholvrije wijn sporen van alcohol bevatten. Dit is ook het geval bij cola, brood of sinaasappelsap.
  Lees verder

1-10 of 147

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 15