Abels Wijnblog

 • Wijnland Italië

  Italiaanse wijnItalië is één van de oudste wijnlanden en de grootste wijnproducent van de wereld. De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Het warme klimaat zorgt voor een goede rijping van de druiven. Het land is daarom ook van noord tot zuid beplant met bijzondere druivenrassen. Veel druivenrassen die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijn, komen alleen voor in Italië. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Albana, Trebbiano, Verdicchio en Vernaccia. Eeuwenoude tradities, inheemse rassen en moderne vinificatietechnieken komen in Italië samen wat de wijnen uniek en authentiek maakt.

  Lees verder

 • Italiaanse frittata

  FrittVandaag gaan we op de Italiaanse tour. We hebben namelijk een lekker Italiaans gerecht voor je klaarstaan: frittata.  Mocht je nog wat restjes over hebben van de vorige dag, kun je deze hiervoor gebruiken. Ideaal dus, want zo verspil je geen voedsel.
  Lees verder

 • Wijn bij de barbecue: do's and don'ts

  Barbecueën, I love it. Niets is gezelliger dan samen met fijne mensen op een zwoele zomerse avond de barbecue aan te steken en lekker lang te genieten van heerlijke gerechten. Als er iets niet mag ontbreken bij een barbecue is het wel een goede wijn. Barbecueën geeft de gerechten een knapperig korstje en een mooie rokerige smaak. Deze smaak vraagt om een wijn met een wat hoger smaakgehalte.

  Waar moet je nou op letten bij het uitkiezen en serveren van goede wijn bij de barbecue? Hier een aantal handige basistips.

  bbq wijn

  Lees verder

 • Oude en nieuwe wijnwereld

  wijnwereldOude en nieuwe wereld. Je hoort het niet zo vaak meer, maar in de wijnwereld is het nog altijd de manier om onderscheid te maken tussen Europa en alle landen daarbuiten waar de wijnbouw door de Europese kolonisten is neergezet.

  Lees verder

 • Welke wijn bij sushi?

  Sushi en wijnJe houdt ervan of niet: sushi. Toch maak je er menig mens blij mee. Heerlijk met een Japans biertje of thee, maar wist je dat wijn en sushi ook een geweldige combinatie is? Wij zetten een aantal combinaties voor je op een rij.
  Lees verder

 • Sushi salade met zalm

  sushi salade
  Na een lange werkdag nog moeten koken, daar heb je niet altijd zin in. Ik kies dan vaak voor een makkelijk, gezond en snel te bereiden gerecht. Ook zijn salades vaak mijn favoriet. Deze kun je eindeloos variëren. Ook met de ingrediënten van sushi. Heerlijk!
  Lees verder

 • Wijnkronieken over onze Manoir Grignon Muscat Sec

  Mariëlla Beukers van wijnkronieken.nl heeft onze Manoir Grignon Muscat Sec, #1 aspergewijn, beoordeeld.

  quoteMariëlla vindt de Manoir Grignon een wijn met een kruidig en druivig aroma, met hints van nootmuskaat en peper. In de mond een elegante wijn, vol en met veel fruit, milde zuren en stevige bitters in de afdronk. Ook na een aantal uren open staan, blijft de wijn fris en kruidig.

  Klik hier voor het hele artikel.

   

 • Champagne ontbijt?

  Champagne ontbijtWie denkt dat Champagne niet geschonken kan worden tijdens het ontbijt, heeft het mis. Champagne bij je ontbijt geeft het moment net wat extra’s. Ben jij van plan om je moeder tijdens Moederdag te verassen met een ontbijt op bed? Vergeet dan zeker de Champagne niet! Maar, wat is nou de beste Champagne die je tijdens het ontbijt drinkt? We geven je een aantal tips.

  Allereerst is het belangrijk om te weten dat de soort Champagne grote invloed heeft op de ingrediënten van je ontbijt. Kies dus eerst de ingrediënten uit en op basis daarvan de Champagne of andersom.

  Lees verder

 • Glitterkoekjes en wijn voor Moederdag

  Naamloos-8Met Moederdag zetten we onze moeder nog eens extra in het zonnetje. We maken een verrukkelijk ontbijt voor haar klaar en leggen haar flink in de watten. Deze dag wordt er bij ons ook volop geborreld met de lekkerste wijn en hapjes.

  Wist je trouwens dat koekjes ook heerlijk zijn bij de wijn? Ze gaan vaak gepaard met koffie en thee, maar met een goed glas wijn wordt je aangenaam verrast. In plaats van een taart, bak ik dit keer koekjes. Ik struinde het internet af en mijn oog viel op de glitterhartjes van Allerhande.
  Lees verder

 • Welke wijn bij risotto?

  risotto-soortenHet lijkt een hele opgave, maar het bereiden van risotto valt reuze mee. Risotto is een romig Italiaans gerecht met als basis rijst en bouillon. Je kan er de mooiste variaties mee maken; van truffels tot aan erwtjes, zongedroogde tomaten en garnalen. Nu is de grote vraag: welke wijn drink je nou bij je risotto?

  Meestal is het uitganspunt voor wijn bij risotto: fris en rond.

   

  Lees verder

1-10 of 44

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5