Abels Wijnblog

 • De populairste wijnen op een rij

  wineEr bestaan wel tig soorten wijnen met ieder zijn eigen smaak. De smaak is namelijk afhankelijk van verschillende factoren: rijping, herkomst, druivensoort, etc.. We hebben de populairste druiven op een rij gezet met de belangrijkste eigenschappen.

  Lees verder

 • Wilde eendenborstfilet op z’n Aziatisch

  eendZondag 15 oktober is het culinaire wildseizoen officieel van start gegaan. Om in de sferen te blijven, hebben we een heerlijk wildgerecht voor u klaarstaan.

  Lees verder

 • Welke wijn bij wild?

  Naast dat het alweer herfst is, is ook het culinaire wildseizoen aangebroken.  Aangezien je hier maar tijdelijk van kan genieten, moeten we hier deze periode flink van profiteren. Uiteraard met een lekker glas wijn, want een stuk wild smaakt toch wel echt lekkerder als er een mooie, bijpassende wijn bij gedronken wordt!

  Lees verder

 • Welke wijn bij pizza?

  f04df375b6610f0833f68cbf3b3b401fPizza is één van de populairste (en lekkerste) snacks en is een perfecte match bij wijn! Omdat er tig soorten pizza's zijn, leggen wij uit welke 'toppings' goed matchen per wijnsoort.

  Lees verder

 • Riserva, reserva, réserve?

  Corte-Ottone-2-foto_462x653pxHet staat vaak op een fles: riserva, reserva of réserve, maar wat houdt dat precies in? Wij leggen het uit!
  Lees verder

 • Kip-spinazie pizza

  pizzaPizza; wie houdt er nou niet van? Dit keer hebben we een rijk belegde, enigszins ‘verantwoorde’ pizza met spinazie en kip voor u in de aanbieding!
  Lees verder

 • Wat eet je bij port?

  db3d371d2c0df7fa22f5ecb3f32f7d92Er zijn wel tig soorten port op de markt. Hierdoor is het lastig om te bepalen wat je 'over het algemeen' altijd kan eten bij port. Zo kan kaas bijna altijd wel, maar omdat hier ook tig soorten van zijn, blijft het lastig. Belangrijk om te weten: leeftijd en lagering zijn bepalend voor wat er het beste bij port genuttigd kan worden.

  Lees verder

 • In the spotlights: porthuis Ferreira

  Antónia_Adelaide_Ferreira_1Ferreira staat al jarenlang op nummer één in Portugal als het om port gaat. En dat is niet voor niets! Ferreira maakt kwaliteit namelijk waar. Daarnaast hanteert het huis een eeuwenoude traditie.
  Lees verder

 • Zalm-preischotel uit de oven

  762240a52cd352a87ebbf23737b584fdVispannetjes zijn heerlijk, maar vergen enige tijd. Wij hebben een alternatief dat net zo lekker is en ook nog eens zo klaar is.
  Lees verder

 • Welke wijn bij vis?

  U hoort het vast wel eens voorbij komen: witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees. Helaas gaat deze regel niet altijd op. Er zijn namelijk heel wat uitzonderingen. Welke wijn je waarbij drinkt, heeft vaak ook te maken met bereidingswijze, kruiden, bijgerechten en bijvoorbeeld de vissoort. In dit stuk vertellen we u alles over wijnen en vis.

  Lees verder

1-10 of 104

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11