Abels Wijnblog

 • Trifle van hangop, rabarber en crumble

  trifle-van-hangop-rabarber-en-crumble

  Dit keer gaan we niet voor een voor- of hoofdgerecht, maar pakken we extra uit met het dessert! Op het menu: trifle van hangop, tabarber en crumble.

  Lees verder

 • Welke wijn bij desserts?

  welke-wijn-bij-dessertsHet dessert is voor mij vaak het beste gedeelte van het diner. Niet alleen bij het voor- en hoofdgerecht kun je volop genieten, ook tijdens het nagerecht. Waar men vroeger vaak aan een port of sherry dacht, hebben de dessertwijnen de laatste jaren hun intreden gedaan. Dessertwijnen zijn vaak erg zoet en tillen het nagerecht naar een hoger niveau. Wij hebben een aantal mooie combinaties voor u op een rij gezet.

  Lees verder

 • De meest romantische wijn voor Valentijn

  Valentijnsdag-Bation-FBIemand de liefde verklaren, gewoon je geliefde verrassen of samen de liefde vieren? Niets is beter dan een romantisch flesje wijn op Valentijnsdag. Er zijn genoeg wijnen waar een mooi liefdesverhaal aan verbonden is.
  Lees verder

 • Gehaktbrood met feta en spinazie

  gehaktbrood-met-feta-en-spinazieGehakt is erg veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. Van gehaktballen tot aan -brood. Laat ik nou voor dat laatste een heerlijk gerecht kennen!
  Lees verder

 • In the spotlights: wijnland Argentinië

  in-the-spotlights-argentijnse-wijnArgentinië staat op de vijfde plaats als we het hebben over grootste wijnlanden ter wereld. De laatste jaren komen er steeds meer kwaliteitswijnen uit dit land. In totaal bezit het land 210.000 hectare aan wijngaarden en wordt er meer dan 15 miljoen hectoliter wijn geproduceerd. Het klimaat is erg zonnig en vrij droog.
  Lees verder

 • Welke wijn bij gehakt?

  welke-wijn-bij-gehaktDat wijn er in veel verschillende varianten is, weten we. Ook gehakt is erg veelzijdig en op verschillende manieren te bereiden. Wij geven u een aantal tips voor de perfecte wijn bij gehakt!
  Lees verder

 • Kip-spinazie pizza

  kip-spinazie-pizzaPizza; wie houdt er nou niet van? Dit keer hebben we een rijk belegde, enigszins ‘verantwoorde’ pizza met spinazie en kip voor u in de aanbieding!
  Lees verder

 • Welke wijn bij pizza?

  welke-wijn-bij-pizzaPizza is één van de populairste (en lekkerste) snacks en is een perfecte match bij wijn! Omdat er tig soorten pizza's zijn, leggen wij uit welke 'toppings' goed matchen per wijnsoort.

  Lees verder

 • Hoe proef je wijn?

  hoe-proef-je-wijnWijnproeven gaat dieper dan u denkt. De meeste mensen denken dat het een kwestie is van ruiken, een slok nemen en uitspugen. Toch komt er net wat meer bij kijken. Wij helpen u met de basics van wijnproeven, zodat u het maximale uit uw wijn haalt en wellicht thuis ook nog eens een proeverij kan houden met uw vrienden.

  Lees verder

 • Noodles met biefstukreepjes en paksoi

  noodles-met-biefstukreepjes-en-paksoiDeze week staat er een simpel, maar erg lekker gerecht voor u klaar. Een Oosters wokgerecht die u echt eens gegeten moet hebben!
  Lees verder

1-10 of 270

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 27