Wijntips

De top 5 aspergewijnen van 2024

25 Mar 2024

Veel mensen verheugen zich altijd op het aspergeseizoen. Wij kunnen ons daar helemaal in vinden, want asperges zijn natuurlijk ook super lekker. Nóg lekkerder met een glas wijn. Elk jaar springen er wel een aantal wijnen uit die we aspergewijn van het jaar mogen noemen. Ook dit jaar hebben we een aantal prachtige aspergewijnen die je zeker moet hebben gedronken, tijdens het genot van een aspergegerecht. In dit artikel vind je de top 5 aspergewijnen van 2024!

Aspergewijn 1: Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Sauvignon Blanc

De Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Sauvignon Blanc hoort zeker in het rijtje thuis van aspergewijn 2024. Deze witte wijn is lekker fris en bevat weinig zuren. Dit gaat erg goed samen met verschillende aspergegerechten.

Aspergewijn 2: La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

Deze Franse witte wijn is ook een aspergewijn van 2024! La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon is een expressieve frisse wijn, waarvan het zonde is als je deze laat staan bij asperges. De frisheid combineert erg goed met het witte goud.

Aspergewijn 3: Passio Grillo Sicilia DOC

De Passio Grillo Sicilia DOC is een zwoele volle wijn, gemaakt van de Grillo druif. Het volle karakter van deze Italiaanse witte wijn sluit mooi aan bij romige aspergegerechten of in ieder geval aspergegerechten met romige elementen. Denk bijvoorbeeld aan een botersaus of een romige aspergesoep. Zeker weten een aspergewijn van 2024!

Aspergewijn 4: Paso a Paso Macabeo Verdejo

Deze aspergewijn behoort zeker in dit rijtje van aspergewijnen 2024 thuis! Deze Paso a Paso Macabeo Verdejo is een Spaanse witte wijn. Hij is lekker fris en heeft mooie zuren. Deze wijn maakt je aspergegerecht helemaal compleet.

Aspergewijn 5: 12e Mezzo Pinot Grigio di Puglia Varvaglione IGP

Ook al is deze 12e Mezzo Pinot Grigio di Puglia Varvaglione IGP de aspergewijn van 2020, wij vinden hem zeker ook de aspergewijn van 2024. Deze Italiaanse witte wijn is lekker fris en is samen met asperges echt een match made in heaven.

Natuurlijk hebben we nog veel meer wijnen die perfect combineren met asperges. Bekijk ons assortiment aspergewijnen!

Wijntips bij dit bericht:
  1. 12e Mezzo Pinot Grigio di Puglia Varvaglione IGP

    12e Mezzo Pinot Grigio di Puglia Varvaglione IGP

    Een wijn om van te watertanden! Elegant, evenwichtig en fris. ..Lees meer

    Vanaf € 8,95
  2. Paso a Paso Macabeo Verdejo Paso a Paso Macabeo Verdejo Paso a Paso Macabeo Verdejo

    Paso a Paso Macabeo Verdejo

    'Crispy' wijn met een klein, subtiel zoetje! Afkomstig van het 'wijnjuweel' in Spanje. Heerlijk bij asperges! ..Lees meer

    Vanaf € 6,95
  3. Passio Grillo Sicilia DOC

    Passio Grillo Sicilia DOC

    Spannende Italiaanse witte wijn, gemaakt met ingedroogde druiven. Dit is zeer uitzonderlijk voor een witte wijn. Bij de eerste slok ben je meteen verkocht! ..Lees meer

    Vanaf € 8,45
  4. Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Sauvignon Blanc

    Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Sauvignon Blanc

    Een smaakvolle Franse witte wijn. Perfect bij asperges. Lekker fris, weinig zuren en erg harmonieus. ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  5. La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

    La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

    Frisse en expressieve blend van de Sauvignon Blanc en Piquepoule. Een groot genot! Afkomstig van het wereldberoemde wijnhuis La Baume. ..Lees meer

    Vanaf € 7,99