La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

Franse wijn | Côtes de Thau (Languedoc Roussillon) | Picpoul & Sauvignon Blanc | 2023

Wijnsensatie van wijnhuis La Baume

Ken jij deze fenomenale Franse witte wijn al? La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon is afkomstig van het wereldberoemde Domaine de la Baume. Dit wijnhuis is een belangrijk en groot vooraanstaand wijnhuis uit de Languedoc in Frankrijk.

Hoe smaakt La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon?

In het glas zie je dat de La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon een helder lichtgele kleur heeft. Als je goed kijkt, zie je ook iets van groene schitteringen. Je wordt pas nieuwsgierig als je je neus in het glas steekt. De elegante en fruitige geuren van citrus en perzik nemen je meteen mee naar Frankrijk.

Deze frisse wijn is mooi rond in de mond. Je proeft een klein zoetje en hij is goed uitgebalanceerd. Smaken van citroen en perzik komen mooi naar voren. Een klein kruidje maakt de wijn helemaal af. Als je liefhebber bent van een frisse en expressieve witte wijn, is deze La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon een groot genot. Overigens ook de ideale aspergewijn.

Wit: strak en fruitig Wit: strak en fruitig
Vanaf € 7,99
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 8,99
6 flessen € 7,99
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De Piquepoule druif, ook wel Picpoul, komt oorspronkelijk uit de Languedoc en nog steeds kom je de druif hier tegen. Ook in de Rhône kom je de Piquepoule tegen. Hier is het een belangrijke druif in Châteauneuf-du-Pape. Ook in Pinet is de Piquepoule een belangrijke druif. Picoul de Pinet wijnen zijn namelijk wel echt bekende wijnen die heerlijk smaken bij vis en schelpdieren.

Echte goede wijnen van de Piquepoule zijn blends. De Piquepoule geeft levendigheid en frisheid aan wijnen. Dat zie je ook terug in deze La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: