Wijntips

Top 5 rosé wijnen van 2024

28 Mar 2024

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en de temperaturen gaan langzamerhand wat meer omhoog. Goed nieuws voor de rosé liefhebbers, want dat betekent dat het rosé seizoen ook weer van start gaat. Alhoewel je rosé wijn op elk moment van het jaar kan drinken, het smaakt toch wat lekkerder onder de zon. In dit artikel vind je de top 5 rosé wijnen van 2024!

Rosé wijn 1: Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP

Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP is onze absolute bestseller. Deze Provence rosé is een luxe, maar zeer betaalbare wijn. Lekker fris en zeer fruitig en gebotteld in een chique fles. De te leuke fles is leeg ideaal om te gebruiken als bijvoorbeeld kaarshouder.

Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP is een perfecte match bij een frisse salade of pasta pesto. Hij is erg veelzijdig en is ook lekker om zo te drinken.

Rosé wijn 2: La Baume Rosé

De La Baume Rosé is favoriet van velen. Pure verwennerij kunnen we wel zeggen. Deze rosé wijn is vol, fruitig en heerlijk verfrissend. De fles wordt gesloten met een vinolock, een glazen dop, wat er erg gaaf uitziet.

La Baume Rosé is perfect bij diverse salades, gegrild vlees of culinaire BBQ. Uiteraard ook heerlijk om zo te drinken. 

Rosé wijn 3: Domaine Lafage Miraflors Rose Limited Edition

Domaine Lafage Miraflors Rosé hebben wij al jaren in ons assortiment. Deze rosé wijn is bekroond met 90 Parker punten, wat uitzonderlijk hoog is voor een rosé wijn. Hij is erg verfrissend en zeer fruitig.

Elk jaar brengt Domaine Lafage een design fles uit. Deze is limited edition en beperkt verkrijgbaar. Ook dit jaar hebben ze een waar kunstwerk gemaakt van de fles.

Domaine Lafage Miraflors Rosé (Limited Edition) is een goede match bij vis, barbecuegerechten of een frisse salade. Een rosé wijn die altijd kan.

Rosé wijn 4: Estandon Gris des Seigneurs Rosé

Estandon Gris des Seigneurs Rosé is een fruitige rosé wijn met een licht kruidje. Hij is lekker verfrissend op een warme dag. Deze rosé wijn hoort zeker in de top 5 rosé wijnen van 2024 thuis. Hij heeft een lage prijs, maar is van hoge kwaliteit.

Estandon Gris des Seigneurs Rosé smaakt goed bij verschillende salades, gerookte zalm, gegrilde groenten en geitenkaas. Natuurlijk ook lekker om zo te drinken. 

Rosé wijn 5: Robert Vic Delicate Rosé

Robert Vic Delicate Rosé is het pronkstuk van Domaines Robert Vic. Deze exclusieve rosé wijn is lekker fris en fruitig en heeft een hoge kwaliteit! Hij past zeker in het rijtje thuis van de veelal duurdere Côte de Provence roséwijnen.

Deze rosé wijn heeft een Qualenvi-certificaat. Dit is een kwaliteitslabel dat waarborgt dat er wordt voldaan aan de hoogste normen wat betreft hygiëne, kwaliteit en milieuzorg. Alleen de allerbeste onafhankelijke Franse wijnproducenten ontvangen een Qualenvi-certificaat!

Robert Vic Delicate Rosé is gaat goed met lichte gerechten met wit vlees en witte vis. Ook lekker bij salades en om gewoon zo te drinken.

 

Uiteraard hebben we nog een hele hoop andere fantastische rosé wijnen in ons assortiment die ook zeker de moeite waard zijn. Bekijk ons assortiment rosé wijnen.

Wijntips bij dit bericht:
  1. La Baume Rosé La Baume Rosé

    La Baume Rosé

    De grootste rosé hit ever! Fris, vol & fruitig. Een heerlijke traktatie gedurende de mooiste dagen van het jaar! ..Lees meer

    € 8,99 € 7,50
  2. Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP

    Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP

    Rosé all day! Deze Provence rosé is precies wat je van een Provence rosé verwacht. Licht en fruitig met een goede body. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 10,99
  3. Domaine Lafage Miraflor Rose Limited Edition

    Domaine Lafage Miraflors Rosé Limited Edition Fles

    Een absolute top-rosé in een prachtige limited edition fles. Uitzonderlijk hoog bekroond met maarliefst 90 Parker punten! ..Lees meer

    Vanaf € 10,99
  4. Estandon Gris de Seigneurs Rosé

    Estandon Gris des Seigneurs Rosé

    Een echte hardloper! Franse rosé wijn uit Pays du Var. Lekker fris en fruitig met een klein kruidje. Perfect voor de zonnige dagen. ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  5. Robert Vic Delicate Rosé Robert Vic Delicate Rosé

    Robert Vic Delicate Rosé

    Deze Franse rosé wijn is een succesnummer van Maison Robert Vic. Een publiekslieveling. Aromatisch en verfrissend. ..Lees meer

    Vanaf € 8,50