Algemeen

Domaine de la Baume: dé nummer 1 van Frankrijk

11 Mar 2024

Domaine de la Baume is een vooraanstaand wijnhuis uit het hart van de Languedoc in Frankrijk. De wijnen van La Baume zijn favoriet van velen. De wijnen worden zelfs in de gastronomie zeer gewaardeerd. De afgelopen jaren hebben La Baume wijnen wel meer dan 50 medailles gewonnen tijdens belangrijke wijnconcoursen. Ook is het wijnhuis wel drie keer uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Frankrijk. We kunnen daarom wel stellen dat de wijnen van Domaine de la Baume onze trots zijn!

De naam Domaine de la Baume

Domaine de la Baume verwijst naar het woord ‘baume’. Baume betekent in het Frans grot. Dit verwijst naar de grotten die in de veertiende eeuw werden gebruikt voor de opslag door bronshandelaren. De hoofdgebouwen van Domaine de la Baume zijn van stenen gebouwd uit lokale groeven.

Wijngaarden van Domaine de la Baume

Domaine de la Baume ligt twintig kilometer van de Middellandse Zee vandaan. De zee speelt een grote rol in de wijngaarden. Het wijnhuis bezit meer dan 200 hectare aan wijngaarden. De bodems hier zijn erg divers. De hellingen bestaan uit zandsteen. Verder vind je er bodems van klei, kalksteen, zand en leem. Dit maakt het terroir erg rijk en zorgt ervoor dat er veel verschillende wijnen geproduceerd kunnen worden met veel en veel verschillende aroma’s.

Druiven Domaine de la Baume

Domaine de la Baume gebruikt veel verschillende druiven voor haar wijnen. De wijnen bestaan uit één druif, maar kunnen ook uit meerdere druiven bestaan. De druiven worden ook door Domaine de la Baume zelf geteeld.

De druiven die het wijnhuis voornamelijk gebruikt zijn:

Geschiedenis Domaine de la Baume

In 1990 kocht een Australische familie Domaine de la Baume. Domaine de la Baume bestond al, maar was een vervallen bedrijf. Zij zagen veel potentie in het Franse wijnhuis en waren ervan overtuigd dat ze prachtige wijnen konden produceren.

Het bedrijf bouwde een nieuw vinificatiecentrum. Hier werden de nieuwste technieken en expertises gebruikt, waarbij de Franse kwaliteit en tradities hoog in het vaandel stonden. Dit was een gouden combinatie: Domaine de la Baume produceerde klassieke wijnen met een moderne stijl. Dit sloeg direct aan.

Domaine de la Baume wijnen

Domaine de la Baume heeft verschillende landgoederen en domeinen. Denk bijvoorbeeld aan Saint-Paul. De serie van het wijnhuis zelf zijn de Domaine de la Baume wijnen. Deze prestigieuze wijnen worden van druiven gemaakt die afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Deze serie wijnen benadrukt de diversiteit van het terroir. Ze zijn het gezicht van het wijnhuis en laten precies zien waar het wijnhuis voor staat.

La Baume Saint-Paul

De Saint-Paul wijnen van Domaine de la Baume komen uit het dorpje Colombières. Hier vind je de wijngaarden van Domaine Saint-Paul van ongeveer zestig hectare groot. De Saint-Paul wijnen van La Baume zijn indrukwekkende wijnen, waarvan er een aantal mooie prijzen hebben gewonnen.

De naam Saint-Paul komt van Paul, een jongeman die een goede vriend was van de voormalige eigenaar van Domaine de la Baume. Hij had een grote passie voor wijnen en bracht zijn vrije tijd door in de wijngaarden en in de wijnkelders.

Wij hebben de volgende Saint-Paul wijnen van Domaine de la Baume in ons assortiment:

La Baume La Grande Olivette

De La Baume la Grande Olivette is een serie wijnen die gemaakt worden van druiven die zijn gekocht van verschillende wijnboeren uit de omgeving. Het wijnhuis heeft met deze wijnboeren een contract, zodat ze wel zeker kunnen zijn van de kwaliteit. De La Grande Olivette wijnen zijn meestal cepage wijnen. Er wordt voor één wijn meerdere druivensoorten gebruikt.

Wij hebben de volgende La Grande Olivette wijnen van Domaine de la Baume in ons assortiment:

 • La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon
 • La Baume Grande Olivette Cabernet Syrah 0,187L (PET)
 • La Baume Grande Olivette Chardonnay 0,187L (PET)
 • La Baume la Grande Olivette Cabernet Syrah Alcohol Free
 • La Baume La Grande Olivette Grenache Cinsault Rosé Alcohol Free
 • La Baume La Grande Olivette Chardonnay Alcohol Free

Alcoholvrije wijnen van Domaine de la Baume

Domaine de la Baume gaat mee met de tijd en speelt in op de vraag van de markt. Zo worden alcoholvrije wijnen steeds populairder. Het wijnhuis past innovatieve technieken toe om alcoholvrije wijnen tot stand te brengen. Ook bij de alcoholvrije wijnen van Domaine de la Baume zie je dat het gaat om klassieke wijnen, tot stand gekomen door oude tradities én de nieuwste technieken. Het resultaat mag er wezen: smaakvolle alcoholvrije wijnen met het karakter van klassieke wijnen.

Wij hebben de volgende alcoholvrije wijnen van Domaine de la Baume in ons assortiment:

Kleine flesjes wijn van Domaine de la Baume

Naast de klassieke 0,75 liter flessen wijn, bottelt Domaine de la Baume ook haar wijnen in andere flesformaten. Zo hebben we kleine PET flesjes waar 0,187 liter wijn in zit. Dit formaat is perfect om kennis te maken met een wijn, maar ook handig om mee te nemen tijdens een uitje bijvoorbeeld. Uit deze kleine flesjes wijn haal je één glas.

Wij hebben de volgende kleine flesjes wijn van Domaine de la Baume in ons assortiment:

La Baume Rosé

Als we het over een succesvolle rosé wijn hebben, hebben we het natuurlijk over de La Baume Rosé. Dit is een hoge kwaliteit rosé wijn. La Baume rosé is ontstaan uit de wens voor een nieuwe Languedoc rosé met de druivenrassen Grenache, Cinsault en Syrah. Deze druiven komen in de Laguedoc het beste tot hun recht komen.

La Baume rosé is vol en fruitig en heerlijk verfrissend.

Mousserende wijnen van Domaine de la Baume

Domaine de la Baume is van alle markten thuis. Zo hebben zij ook een aantal succesvolle mousserende wijnen uitgebracht.

De ICE sparkling wijn van La Baume is een zoete bubbel, gemaakt van de Chardonnay. Deze mousserende wijndoet zeker niet onder voor dure champagnes. Hij wordt namelijk op dezelfde wijze als champagne gemaakt. Omdat deze wijn niet uit de champagnestreek komt, mag hij ook de naam champagne niet dragen.

De Limoux wijnen van Domaine de la Baume zijn wijnen van hoge kwaliteit. Limoux is een stadje dat in het zuiden van Frankrijk ligt. Sinds 1990 heeft Limoux een eigen appelatie. Hier komen bekende Crémant de Limoux wijnen vandaan. Ook de Limoux wijnen van Domaine de la Baume komen hier vandaan en zijn zeker de moeite waard.

Wij hebben de volgende mouserende wijnen van Domaine de la Baume in ons assortiment:


Ben je benieuwd geworden naar de wijnen van Domaine de La Baume? Bekijk ons assortiment!

Wijntips bij dit bericht:
 1. Terroir la Baume Saint-Paul Minervois AOC Terroir la Baume Saint-Paul Minervois AOC

  Terroir la Baume Saint-Paul Minervois AOC

  Zachte wijn met een vol pallet van zwart fruit en kruidige tonen. Lange afdronk en krachtige en sappige tannines. Stijlvol metallic etiket! ..Lees meer

  Vanaf € 11,45
 2. La Baume Grande Olivette Cabernet Syrah Pays d'Oc IGP 0,187L (PET)

  La Baume Grande Olivette Cabernet Syrah 0,187L (PET)

  Een Franse rode wijn met héél veel fruit en een mooie vanilletoon door de houtrijping. Gebotteld in een handige PET fles van 0,187l. ..Lees meer

  Vanaf € 2,50
 3. Vignobles La Baume Chardonnay Limoux AOP

  Vignobles La Baume Chardonnay Limoux AOP

  Meursault look-a-like voor 'n betaalbare prijs! Perfect in balans door de frisheid en de flinke body vanuit het hout. Topwijn! ..Lees meer

  Vanaf € 9,95
 4. Domaine de la Baume Viognier Elisabeth Domaine de la Baume Viognier Elisabeth

  Domaine de la Baume Viognier Elisabeth

  Wereldberoemde Franse witte wijn van een vooraanstaand wijnhuis. Lekker vol, fris en ietwat kruidig. Winnaar van een gouden medaille. ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 5. Domaine de la Baume Sauvignon Blanc Les Mariés

  Domaine de la Baume Sauvignon Blanc Les Mariés

  Aromatische Franse witte wijn van het wereldberoemde wijnhuis Domaine de la Baume. Fris, droog, mineralig en een heerlijke fruitigheid! ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 6. Domaine de la Baume Chardonnay Les Vignes de Madame Domaine de la Baume Chardonnay Les Vignes de Madame

  Domaine de la Baume Chardonnay Les Vignes de Madame

  Een volle Franse wijn van het beroemde wijnhuis Domain de la Baume. Lekker vol en fruitig. Een aangename verrassing... ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 7. Domaine de la Baume Merlot Grand Chataignier Domaine de la Baume Merlot Grand Chataignier

  Domaine de la Baume Merlot Grand Chataignier

  Prachtige volle Franse rode wijn met heel veel fruit, vanille en wat kruiden. Te danken aan de houtrijping. ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 8. Domaine de la Baume Cabernet Sauvignon Les Thermes Domaine de la Baume Cabernet Sauvignon Les Thermes

  Domaine de la Baume Cabernet Sauvignon Les Thermes

  Prachtige Franse rode wijn van Domaine de la Baume. Zeer fruitig, een beetje kruidig met een touch of vanilla! ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 9. Domaine de la Baume Syrah La Jeunesse

  Domaine de la Baume Syrah La Jeunesse

  Franse rode wijn van Domaine de la Baume. Lekker vol, fruitig en kruidig met iets van vanille, te danken aan de houtrijping... ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 10. La Baume La Grande Olivette Chardonnay Alcohol Free La Baume La Grande Olivette Chardonnay Alcohol Free

  La Baume La Grande Olivette Chardonnay Alcohol Free

  Alcoholvrije wijn van hoge kwaliteit. Afkomstig van vooraanstaand wijnhuis Domaine de la Baume. Levendig, fruitig en iets van vanille. ..Lees meer

  Vanaf € 6,75
 11. La Baume la Grande Olivette Cabernet Syrah Alcohol Free La Baume la Grande Olivette Cabernet Syrah Alcohol Free

  La Baume la Grande Olivette Cabernet Syrah Alcohol Free

  Alcoholvrije rode wijn van hoge kwaliteit. Zacht en elegant met smaakvolle aroma's! ..Lees meer

  Vanaf € 6,75
 12. La Baume La Grande Olivette Grenache Cinsault Rosé Alcohol Free La Baume La Grande Olivette Grenache Cinsault Rosé Alcohol Free

  La Baume La Grande Olivette Grenache Cinsault Rosé Alcohol Free

  Alcoholvrije rosé wijn van hoge kwaliteit. Lekker levendig en boordevol rood fruit en een lange afdronk. Perfect in balans! ..Lees meer

  Vanaf € 6,75
 13. La Baume Grande Olivette Chardonnay Pays d'Oc IGP

  La Baume Grande Olivette Chardonnay 0,187L (PET)

  Een Franse witte wijn die meteen je aandacht pakt! Lekker vol en fruitig. Gebotteld in een handige PET fles van 0,187l. ..Lees meer

  Vanaf € 2,50
 14. La Baume Pinot Noir Sparkling Brut Rosé

  La Baume Pinot Noir Sparkling Brut Rosé

  Een top rosé bubbel van het befaamde huis La Baume. Hij heeft uitgesproken tonen van aardbei en subtiele tonen van bloemen. De afdronk is lang en mooi in balans. ..Lees meer

  Vanaf € 7,99