Muscat

Op zoek naar een lekkere wijn van de muscat? Op deze pagina vind je ons assortiment Muscat wijn. Elke Muscat wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Muscat

11 Items

Aflopend sorteren

11 Items

Aflopend sorteren

Online Muscat wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Muscat wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Muscat uit Pays d'Oc? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Muscat wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Muscat

Kenmerken van Muscat

Eén van de oudste druivenrassen is de Muscat. Deze druif wordt wereldwijd verbouwd. Een herkenbare druif met veel smaak en daarom ook blind te herkennen. Een Muscatwijn is de enigste wijn die je direct doet denken aan druiven. Andere associaties zijn citrusvruchten en witte bloemen. De Muscat heeft diverse varianten. Kwalitatief de beste is de Muscat blanc à petits grains, gevogld door Muscat d‘Alexandrië. Andere benamingen van de Muscat zijn ook wel Moscatel (Spaans), Moscato (Italiaans) en Muskateller (Duits).

Zoete en droge Muscat wijnen

Muscat is geschikt voor zowel zoete witte wijnen als strakke droge witte wijnen. Voor zoete wijnen wordt de gisting onderbroken door het toevoegen van wijnalcohol. Onvergiste suikers geven de wijn een zoete smaak. Voorbeelden van droge wijnen zijn de Muscat Sec uit de Languedoc en de Elzas.

Online Muscat wijn kopen

Bestel uw Muscat wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!