Ruinart

Op zoek naar een lekkere wijn van Ruinart? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen van Ruinart. Elke wijn van Ruinart uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Ruinart

2 Items

Aflopend sorteren

2 Items

Aflopend sorteren

Online champagne van Ruinart kopen bij Abels Wijnen. U kunt champagne van Ruinart zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos champagne? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment champagnes van Ruinart!

Informatie over Ruinart

Ruinart is het allereerste Champagnehuis ooit ter wereld. In 1729 is deze namelijk opgericht door een monnik, Dom Thierry Ruinart. Hij was een hardwerkende en bescheiden Benedictijnse monnik en leefde van 1657 tot 1709. Hij was een briljante theoloog en historicus.

Toen hij 23 jaar was, verliet hij zijn woning in de Champagne om naar de abdij van St. Germain des Prés te gaan. Dit was één van de meest invloedrijke educatieve centra in de buurt van Parijs. Hier kwam hij in aanraking met de stad. Hij leerde wijn met bubbels kennen. Dit was op dat moment nog niet bekend als champagne, maar wel al erg populair. Ruinart was ervan overtuigd dat deze mousserende wijn een veelbelovende toekomst had. Twintig jaar na de dood van Ruinart richtte zijn neef Nicolas Ruinart het eerste Champagnehuis op met de naam Ruinart.

Online champagne van Ruinart kopen
Koop uw champagnes van Ruinart online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw champagne bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online champagne kopen!