Spaanse wijn

Op zoek naar een lekkere Spaanse wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Spaanse wijnen. Elke Spaanse wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Spaanse wijn

Items 33-48 van 63

Aflopend sorteren
  1. El Castilla Monastrell El Castilla Monastrell

    El Castilla Monastrell

    Spaanse wijn met voldoende pit en temperament. Intense tonen van hout, een overdaad en zwart fruit en subtiele tonen van koffie. Heerlijke lange afdronk! ..Lees meer

    € 9,99 € 7,99
  2. El Coto Verdejo Rioja El Coto Verdejo Rioja

    El Coto Verdejo Rioja

    Heerlijke Spaanse witte wijn gemaakt van de Verdejo. Lekker verfrissend en zeer smaakvol! ..Lees meer

    Vanaf € 7,99
  3. El Castilla Syrah

    El Castilla Syrah

    Stoere & krachtige Spaanse rode wijn. De wildwijn bij uitstek! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 8,15
  4. El Castilla Viura Chardonnay

    El Castilla Viura Chardonnay

    Spaanse witte wijn, gemaakt van de Chardonnay en Viura druif die samen een dreamteam vormen! ..Lees meer

    Vanaf € 8,15
  5. Con un Par Sauvignon Blanc

    Con un Par Sauvignon Blanc

    In de geur tonen van tropisch fruit. Je proeft vooral tonen van citrusvruchten, zoals grapfruit. Hij heeft een heerlijke zachte en sappige structuur die lang blijft hangen! ..Lees meer

    Vanaf € 8,45
  6. Camí de Flors Cava Brut

    Camí de Flors Cava Brut

    Heerlijke, prachtige parelachtige, fijne bubbels met een bloemig aroma en een smakelijke, droge, frisse afdronk. De eerste slok lonkt naar meer! ..Lees meer

    Vanaf € 8,45
  7. 1707 Syrah Crianza Almansa DO 1707 Syrah Crianza Almansa DO 1707 Syrah Crianza Almansa DO

    1707 Syrah Crianza Almansa DO

    Volle Spaanse rode wijn met krachtige aroma's van rood fruit. 1707 verwijst naar een historische veldslag op de plek waar het wijnhuis staat! ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  8. 1707 Chardonnay Crianza Almansa DO 1707 Chardonnay Crianza Almansa DO 1707 Chardonnay Crianza Almansa DO

    1707 Chardonnay Barrica Almansa DO

    Een expressieve Chardonnay met intense tonen van rijp fruit! Beoordeeld met een 8,5 door Hamersma! ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  9. 1707 Centenario Reserva Almansa DO 1707 Centenario Reserva Almansa DO

    1707 Centenario Reserva Almansa DO

    Biologische wijn. Lekker zacht met een heerlijk lange afdronk! Heeft twaalf maanden op eikenhouten vaten gerijpt. ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  10. Carlos Serres DOC. Rioja Crianza

    Carlos Serres DOC. Rioja Crianza

    Deze wijn is elegant in de mond, met een goede balans tussen de houtrijping en fruit. ..Lees meer

    Vanaf € 8,95
  11. Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras DO. Navarra Crianza Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras DO. Navarra Crianza

    Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras DO. Navarra Crianza

    Smaakvolle wijn van hoge kwaliteit. Krachtig en stoer. Aanrader! ..Lees meer

    Vanaf € 8,95
  12. Con un Par Monastrell Petit Verdot Vicente Gandia Con un Par Monastrell Petit Verdot Vicente Gandia

    Con un Par Monastrell Petit Verdot Vicente Gandia

    Con un Par is een Spaanse rode wijn uit Valencia. Hij is goed gebalanceerd, zacht en verfrissend en heeft een lange en aangename afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 9,35
  13. El Coto Crianza Rioja El Coto Crianza Rioja

    El Coto Crianza Rioja

    Deze Spaanse rode wijn is met recht een topwijn te noemen! Zacht, elegant en vrij krachtig! Meest verkochte Rioja Crianza in heel Spanje. ..Lees meer

    Vanaf € 9,40
  14. Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO

    Finca el Empecinado Rueda Verdejo DO

    Een ronde en zachte wijn uit Rueda! Aspergewijn bij uitstek... ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  15. Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell

    Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell

    Een echte fruitbom met een explosieve smaak! Gemaakt op een duurzame manier en draagt het label 'vegan'. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 9,95
  16. Raiza Rioja Crianza Vicente Gandia

    Raiza Rioja Crianza Vicente Gandia

    Heerlijke wijn van het Spaanse wijnhuis Vicente Gandia. In de smaak rode confiture en tonen van koffie en cacao. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99

Items 33-48 van 63

Aflopend sorteren

Online Spaanse wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Spaanse wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Spaanse Tempranillo? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Amerikaanse wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Spaanse wijn

Wijnland Spanje

Ondanks dat Spanje het grootste aantal hectaren wijngaard ter wereld bevat staat Spaanse wijn niet op nummer één als het gaat om de hoeveelheid productie. Dit komt omdat Spanje een erg bergachtig landschap heeft waardoor de omstandigheden waaronder de druiven geteeld moeten worden lastig zijn. Hierdoor zijn de opbrengsten van druiven die gebruikt worden om Spaanse wijn mee te maken per hectare relatief laag. De ligging van de wijngaarden zorgt dan misschien wel voor een laag rendement, het maakt het wel mogelijk om de lekkerste geconcentreerde Spaanse wijnen te maken. Veel mensen denken bij Spaanse wijn gelijk aan Rioja, maar Spanje heeft ons veel meer soorten wijn te bieden.

Invloed van klimaat op Spaanse wijnbouw

Het klimaat in Californië is gelijkmatig, waardoor de wijnen elk jaar van hoog niveau zijn. Overdag is het warm en droog. ’s Nachts is het koel. Het groeiseizoen is lang. Hierdoor rijpen de druiven langzaam, waardoor ze een fruitige smaak ontwikkelen. Binnen de wijngaarden bevinden zich vijf klimaatzones. Hierbinnen zijn nog tientallen microklimaten. Dit is de reden waarom bepaalde druivenrassen het beter doen in het ene dan het andere.

Soorten Spaanse wijn

Spaanse wijnen kunnen op drie manieren ingedeeld worden:

1) Kwaliteitsniveau
De kwaliteitsindeling van Spaanse wijnen komt overeen met die van Italiaanse wijnen. De Spaanje VQPRD wijnen (VQPRD is een afkorting voor kwaliteitswijn met gecontroleerde oorsprongs-benaming) zijn geklasseerd als:

* DO, staat voor Denominacion de Origion, of herkomstgebied van de Spaanse wijn. * DOCa, staat voor Denominacion de Origion Calificada. Alleen Spaanse wijnen uit Rioja en Priorato hebben deze erkenning.
* Vino de Pago, dit is de hoogste herkenning binnen de Spaanse wijnwet. Het gaat om Spaanse wijnen met een zeer nauwkeurige herkomstbenaming.
* Naast de Spaanse wijnen met een erkend herkomstgebied heeft Spanje net als andere landen, land en tafelwijnen, Vino de Mesa (Spaanse tafelwijn) en Vino de Pago (Spaanse landwijn).

2) Wijntypen
Denk aan stille wijnen, mousserende wijn, liquoreuze wijnen, versterkte wijnen.

* Stille Spaanse wijn
Het grootste deel van deze Spaanse wijnen is rood. De belangrijkste druif voor deze wijn is de Tempranillo.
* Mousserende Spaanse wijn
De mousserende wijn van Spanje heet Cava. Het is op een zichzelf staande DO.
* Versterkte Spaanse wijn
Met name in Andalusië, in het diepe en warme zuiden worden verschillende versterkte wijnen gemaakt. Een voorbeeld hiervan is sherry.

3) Naar regio
Spanje kent verschillende wijnregio’s:

* Centraal Noordoost Spanje. De wijnen van de Rioja zijn de beroemdste Spaanse wijnen, en veel Rioja's zijn inderdaad bijzonder goed. Bijna de gehele productie bestaat uit rode wijn en de voornaamste druif is Tempranillo. Spaanse witte wijnen worden gemaakt van Viura (macabeo), Malvasia Riojana en Garnacha Blanca. Tradioneel wordt Rioja bewaard in houten vaten (een proces dat de bekende en bekoorlijke vanille smaak veroorzaakt) en het etiket vertelt je hoelang. Sin Crianza betekend dat de wijn niet in vaten heeft gezeten. Crianza heeft minstens 6 maanden op vat gelegen en is minstens twee jaar gerijpt. Reserva heeft minstens drie jaar gerijpt waarvan één jaar op vat en Gran Reserva heeft minstens twee jaar op eikenhout en drie jaar in de fles doorgebracht. Aanraders uit dit gebied zijn, rode Rioja, Priorato en Navarra.

* Centraal Noordwest Spanje. Dit gebied ligt aan de kust en meer landinwaarts in de provincies Galicia en Castilla y León ten noorden en oordoosten van Portugal. Net als in de Rioja is ook hier Tempranillo de voornaamste rode druif. De Spaanse wijn is hier redelijk prijzig, toch zijn ze de moeite zeker waard als een excellent alternatief voor de Rioja. Rueda is een deel gebied dat witte, aromatische frisse Spaanse wijnen produceert van de Verdejo en af en toe van Sauvignon Blanc.

* Midden- en Zuid Spanje. In deze gebieden worden dankzij verbeterde productiemethoden enkele fascinerende Spaanse wijnen gemaakt van traditionele druivensoorten. Hoewel nog geen daarvan het niveau van Rioja of Ribera del Duero bereikt, valt er in dit gebied van Spanje voor de ondernemende wijnliefhebber toch heel wat te beleven.

Online Spaanse wijn kopen

Bestel uw Spaanse wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!