Wijn uit Navarra

Op zoek naar een lekkere wijn uit Navarra? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Navarra. Elke wijn uit Navarra uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Navarra

3 Items

Aflopend sorteren
 1. Piedemonte Gamma Viura Chardonnay Moscatel Navarra DO

  Piedemonte Gamma Blanco Viura Chardonnay Moscatel Navarra DO

  Bodegas Piedemonte Gamma Viura Chardonnay Moscatel Navarra DO zit bomvol tropisch fruit! Heerlijk wijn voor een fijne prijs! ..Lees meer

  Vanaf € 7,45
 2. Piedemonte Gamma Cabernet Sauvignon Merlot Tempranillo Navarra DO

  Piedemonte Gamma Tinto Cabernet Sauvignon Merlot Tempranillo Navarra DO

  Spaanse rode wijn met een duidelijke smaak van gerijpt rood fruit, specerijen en cederhout. ..Lees meer

  Vanaf € 7,45
 3. Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras DO. Navarra Crianza Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras DO. Navarra Crianza

  Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras DO. Navarra Crianza

  Smaakvolle wijn van hoge kwaliteit. Krachtig en stoer. Aanrader! ..Lees meer

  Vanaf € 8,95

3 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Navarra kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Navarra zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Navarra!

Informatie over wijnen uit Navarra

Wijnstreek Navarra

Navarra is erg bergachtig en ligt tussen de Pyreneeën en Rioja. De bodem is overal het zelfde: een zachte vruchtbare bovengrond en een ondergrond van grind en kalkhoudend vast gesteente. Dit maakt de bodem zeer geschikt voor druivenstokken. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 250 tot 560 meter. De wijnen zijn van goede kwaliteit, maar staan in de schaduw van de Rioja wijnen. Druiven uit het zuiden van Navarra behoren tot de DOC Rioja.

Druivensoorten voor wijnen uit Navarra

Navarra stond voorheen bekend om haar rosé wijnen van de Garnacha druif. Ze behoren nog steeds tot één van de beste van Spanje, maar tegenwoordig worden er steeds meer witte en rode wijnen gemaakt. Als er nieuwe druivenstokken worden aangeplant, wordt de Garnacha vaak door de Tempranillo en Cabernet Sauvignon vervangen. Wijngaarden voor witte druiven zijn op dit moment erg in de groei.

Klimaat in Navarra

Navarra heeft veel subklimaten. In het noordwesten zijn de winters zacht met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 12 graden. In de zomer is dit 22 graden. Verder naar het zuiden verandert het klimaat. Hier worden de temperaturen extremer. In het zuiden heerst namelijk een continentaal klimaat met koude winters en droge en hete zomers. In de zomer kan het soms zelfs 40 graden worden.

Instituut Estacion de Viticultura y Encologia Navarra

In Navarra experimenteren de wijnboeren graag. Denk hierbij aan druivencomposities, gistingstechnieken en rijpingsprocessen. Het instituut Estacion de Viticultura y Encologia Navarra speel hier een belangrijke rol bij. Veel wijnproducenten vragen het instituut om advies wat betreft wijnbouw en keldertechnieken.

Online wijn uit Navarra kopen

Koop uw wijn uit Navarra online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Navarra bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!