Wijn uit Yecla

Op zoek naar een lekkere wijn uit Yecla? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Yecla? Elke wijn uit Yecla uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Yecla
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Online wijn uit Yecla kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Yecla zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Yecla!

Informatie over wijnen uit Yecla

Wijnstreek Yecla

Het wijngebied Yecla ligt in de provincie Murcia en kan onderverdeeld worden in de subregio’s Campo Arriba en Campo Abajo. Het gebied stond lang bekend om de productie van goedkope wijnen. Echter is er veel veranderd; er is veel geïnvesteerd door bedrijven in wijngaarden, verwerkingsruimten en wijnbereiding. Hierdoor staat het gebied nu bekend om haar kwaliteitswijnen. In 1975 kreeg Yecla een DO status.

Klimaat en bodem in Yecla

In Yecla heerst een continentaal klimaat. Dat betekent hete zomers en koude winters. Het gebied is extreem droog en er vallen zo nu en dan heftige regenbuien. De bodem bestaat uit kalksteen met een dikke bruine tussenlaag. De bovenlaag is van zanderig leem. Dit maakt de bodem uitermate geschikt voor het verbouwen van druiven.

Druivensoorten voor wijnen uit Yecla

De blauwe Monastrel is de belangrijkste druif in Yecla. Ongeveer 80% van de wijngaarden is beplant met deze druif. Verder komen ook de Garnacha Tinta, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo, Merlot, Merseguera, Macabeo, Airén en Chardonnay voor in Yecla. Yecla produceert verschillende soorten wijntypen: wit, rood en rosé. Rode wijnen worden gemaakt van de Monastrell en Garnacha. Er wordt geëxperimenteerd met Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Witte wijnen van Macabeo, Airén en Merseguera en rosé wijnen van de Monastrell.

Online wijn uit Yecla kopen

Koop uw wijn uit Yecla online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Yecla bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!