Wijn uit Aragon

Op zoek naar een lekkere wijn uit Aragon? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Aragon. Elke wijn uit Aragon uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Aragon
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Online wijn uit Aragon kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Aragon zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Aragon!

Informatie over wijnen uit Aragon

Wijnstreek Aragon

In het noordoosten van Spanje, ten westen van Barcelona, ligt wijnstreek Aragon. Hier werd al ver terug in de tijd wijn gemaakt; in het derde eeuw voor Christus. De Romeinen beoordeelden de wijnen hoog en er kwam een wijnstatuut. Hierin stond waar wijn verbouwd mocht worden en met welke druiven. Sinds 1932 is het een DO. In de loop der jaren is er veel gemoderniseerd.

Klimaat in Aragon

Aragon kent een grote variëteit aan bodem en klimaat. In het noorden heerst een koel klimaat, mede dankzij de Pyreneeën. In het zuiden heerst meer een landklimaat met hete zomers en koude winters.

DO's voor wijnen uit Aragon

Aragon kent een aantal DO’s, namelijk DO Domontano, DO Carinena, DO Campo de Borja, DO Calatayud en DO Cava. In het westen van Aragon ligt het wijngebied Campo de Borja. Sinds 1977 heeft dit gebied haar DO status verkregen. De wijngaarden in dit gebied liggen op 350 tot 700 meter hoogte. Voor de tinta’s wordt gewerkt met onder andere de Tempranillo, Garnacha, Syrah en de Cabernet Sauvignon. Voor de Blancas met de Moscatel de Alejandría, Chardonnay en de Macabeo. Wijnen van Campo de Borja zijn vaak fruitig, stevig en krachtig. Op de uitlopers van de Pyreneeën vind je de wijngaarden van Somontano. Dit is een groene, rijk begroeide streek met veel wijnstokken. De hellingen zijn erg steil, waardoor terrassen nodig zijn. De bodem bestaat hier voornamelijk uit zandsteen en koolstofmineralen.

Online wijn uit Aragon kopen

Koop uw wijn uit Aragon online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Aragon bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!