Wijn uit Rias Baixas

Op zoek naar een lekkere wijn uit Rias Baixas? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Rias Baixas. Elke wijn uit Rias Baixas uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit Rias Baixas

1 Item

Aflopend sorteren

1 Item

Aflopend sorteren

Online wijn uit Rias Baixas kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Rias Baixas zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Rias Baixas!

Informatie over wijnstreek Rias Baixas

Wijnstreek Rias Baixas

Net boven de grens met Portugal, in het noordwesten van Spanje ligt de wijnstreek Rias Baixas. Hier is de kuststrook ruig, is er veel groen, heersen er matige temperaturen en natte winters. De meeste wijngaarden zijn direct aan de kust te vinden. Tegenwoordig is er veel aandacht voor kwaliteit van de druiven en de snelheid van wijnproductie. Het doel is frisse en elegante witte wijnen. Hierdoor wordt er voor vinificatie op een laag temperatuur gekozen. Producenten willen de witte wijnen uit Rias Baixas promoten als dé witte wijn van Spanje.

Klimaat en bodem in Rias Baixas

In Rias Baixas heerst een Atlantisch zeeklimaat. Het vriest er nauwelijks en de temperatuur komt bijna niet boven de 30 graden. Wel valt er gemiddeld 1500 millimeter neerslag per jaar. De bodem in dit gebied bevat veel graniet. Langs de rivier Mino zit veel klei in de grond.

Wijnen en druiven

In dit gebied is de Albariño de belangrijkste druif. De meeste witte wijnen zijn van deze druif gemaakt. Ook wordt hij gebruikt in verschillende assemblages. Omdat de druiven direct langs de kust groeien, moeten ze bestand zijn tegen het klimaat en de vele regenbuien. Een aantal druivenrassen weet zich aan te passen tegen deze factoren. Het gaat hier voornamelijk om witte druivenrassen. De wijnen uit Rias Baixas staan bekend om hun frisheid en fruitaroma’s. Het zijn vaak strakke en droge witte wijnen. De wijnen vergisten op lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Op die manier blijft de smaak zo fris mogelijk. Naast de Albariño komen ook de Treixadura, Godello, Loureira, Caíño Blanco en Torrontés veel voor.
Online wijn uit Rias Baixas kopen
Koop uw wijn uit Rias Baixas online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Rias Baixas bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!