Wijn uit La Mancha

Op zoek naar een lekkere wijn uit La Mancha? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit La Mancha. Elke wijn uit La Mancha uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit La Mancha

10 Items

Aflopend sorteren

10 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit La Mancha kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit La Mancha zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit La Mancha!

Informatie over wijnstreek La Mancha

Wijnstreek La Mancha

Castilla-La Mancha ligt in het zuidelijke helft van Spanje. Het is 80.000 vierkante kilometer groot. Het gebied bestaat uit vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca, Guadalajara en Toledo. In dit gebied wordt 50% van de totale wijnproductie in Spanje geproduceerd. In het noorden van het gebied stroomt de rivier El Tajo. Deze vormt een natuurlijke grens met Madrid. In het zuiden stroomt rivier de Guadiana. Het gebied is omringd met bergketens. De hoogvlakte is zo groot dat deze bergketens de wind niet kunnen tegenhouden.

Klimaat en bodem in La Mancha

In dit gebied heerst een continentaal klimaat. Het is hier erg heet in de zomer met gemiddeld 200 dagen een onbewolkte hemel. In de winter kan het erg koud zijn. De lucht is vaak helder en droog. Het gevolg hiervan is onweer en hagel. Gemiddeld valt er ongeveer 300 tot 400 millimeter neerslag per jaar. Dit gebeurt vaak tijdens de winter. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 14 graden. Het aantal zonuren is ongeveer 3000 uur. De droge atmosfeer en heldere lucht zijn bepalend voor de conditie van de druiven. Het gebied bestaat uit 178.962 hectare en is verdeeld over vier provincies in Spanje. Ten zuiden van Madrid daalt de Meseta tot een hoogte van 489 meter. Verderop stijgt hij weer tot 645 meter hoogte. De bodem in La Mancha bestaat uit roodbruin zand en is rijk aan kalksteen met op sommige plaatsen kalk.

Druiven

De wijnwetgeving uit 1996 beveelt de volgende witte druiven aan: Airén, Pardilla en Macabeo. Voor blauwe druiven geldt: Cencibel, Moravia, Garnacha, Cabernet Sauvignon en Merlot. Hiervan heeft de Airén zich het meest aangepast aan de omgeving. Hij heeft een dikke schil, goede opbrengsten en een weelderige bladgroei. Deze beschermen de vrucht tegen de zon. De druif levert goede witte wijnen. De Cencibel is een plaatselijke variant van de Tempranillo. Deze heeft een harde dikke schil ontwikkeld, zonder dat de druif kwaliteit heeft verloren. De Garnacha Tinta doet het ook erg goed in deze droge gebieden. De druif past zich goed aan in de warme omgeving.
Online wijn uit La Mancha kopen
Koop uw wijn uit La Mancha online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit La Mancha bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!