Israëlische wijn

Op zoek naar een lekkere Israëlische wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Israëlische wijnen. Elke Israëlische wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Israëlische wijn

9 Items

Aflopend sorteren

9 Items

Aflopend sorteren

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Israëlische Chardonnay? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Israëlische wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Israëlische wijn

Wijnland Israël

Israël heeft een goede reputatie als het aankomt op landbouw en irrigaties. De temperatuur is gelijkmatig. Zomers zijn warm, waardoor de wijnen voldoende suikers aanmaken. Israël heeft vooral druiven met Franse invloeden. Israëlische wijnen worden vaak geassocieerd met koosjere wijnen, maar van de totale productie is maar 15% koosjer.

Israëlische wijngebieden

De wijngaarden in Israël zijn bij elkaar maar liefst 6000 hectare, verdeeld over vijf wijngebieden. Door verschil in klimaat zijn er grote verschillen tussen deze wijngebieden. De noordelijke wijngebieden zijn veel koeler dan die in de Negev woestijn. De meeste kwaliteitswijnen komen uit de regio Galilea. Deze staan het best aangeschreven.

Koosjere Israëlische wijnen

Van alle wijnen in Israël is ongeveer 15% koosjer. In de Joodse Wet staat hoe wijn gemaakt moet worden en hoe het zijn status behoudt. Ook zijn er een aantal voorschriften. Zo mogen alleen mensen die tot het Joodse volk behoren betrokken zijn bij het productieproces van wijn (van de druivenproductie tot wijn schenken). Zo wordt de heilige status beschermd. Het hele vinificatieproces moet onder toezicht zijn van een Rabbijn of een supervisor die de Joodse voedselwet handhaaft.

Israëlische druivenrassen

In Israël komen veel verschillende druiven voor met invloeden uit het buitenland. Zo zijn er veel Franse invloeden terug te vinden in de druiven uit Israël. Denk aan de Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Riesling. In de wat hetere regio’s komt de Emerald Riesling veel voor; een kruising tussen Garnacha en Muscadelle. Voor rode wijn wordt de Argaman vaak gebruikt. Dit is een kruising russen de Vinhão (Portugees) en de Carignan (Frans).
Online Israëlische wijn kopen
Bestel uw Israëlische wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!