Wijntips

Welke wijn bij gevogelte?

26 Aug 2019
welke-wijn-bij-gevogelte

Als u onze berichten regelmatig leest, weet u natuurlijk al dat de smaak onder andere afhankelijk is van uw wijnspijs combinatie. Kiest u een wijn die erg goed past bij uw gerecht (en andersom), kunnen de smaken van zowel het gerecht als wijn versterkt worden. Doet u dit niet, kunnen smaken wegvallen, wat erg zonde is. Dit keer hebben we een aantal wijntips bij gevogelte.

Welke wijn bij kip?

Kip kun je op verschillende manieren bereiden. De manier waarop je dit bereid, heeft ook weer invloed op je wijnkeuze. Over het algemeen is kip vrij subtiel. Kies hier daarom ook een lichte wijn bij. Een goede keuze is een lichte fruitige rode wijn of een volle witte wijn.

Welke wijn bij gebraden kip?

Bij een gebraden kip is een fruitige Pinot Noir een goede keuze

Welke wijn bij gebakken of gekookte kipfilet?

Bij gebakken of gekookte kipfilet past een Chardonnay of Pinot Noir perfect.

Welke wijn bij gegrilde kip?

Bij gegrilde kipfilet smaakt een Pinot Noir of een lichte Syrah goed. Een gegrilde kip matcht goed met een Chardonnay of Viognier. Een Pinot Noir is ook een goede keuze.

Over het algemeen is een Pinot Noir altijd een goede keuze bij kip.

Welke wijn bij eend?

Ook eend kun je op verschillende manieren bereiden. De structuur van eend is taaier dan kip.

Welke wijn bij gebraden eendenborst?

Bij gebraden eendenborst is een Pinot Noir of een Merlot lekker. Een Franse blend van de Syrah en Mourvèdre is ook een goede keus. Zo ook een wijn van de Grenache Noir.

Welke wijn bij confit de canard?

Dit is een typisch gerecht uit het zuidwesten van Frankrijk. Het gaat hier om gekonfijte eendenpootjes. Dit gerecht bevat een intense en verfijnde smaak. Lekker om hier een Franse Malbec bij te drinken.

Welke wijn bij canard a l'Orange?

Dit is ook een typisch Frans gerecht. Het gaat hier om eendenborst met sinaasappel. Lekker met een Riesling, Merlot of Carmenère .

Welke wijn bij kalkoen?

Gevulde kalkoen is vaak het gerecht dat met Kerst wordt genuttigd. Ook de rest van het jaar is kalkoen favoriet van velen. De wijnkeuze is afhankelijk van hoe je kalkoen bereid en natuurlijk waarmee je het bijvoorbeeld vult.

Welke wijn bij gebraden kalkoen?

Gebraden kalkoen is lekker met een Chardonnay, Pinot Gris of een volle Pinot Noir.

Welke wij bij kalkoen gevuld met vruchten?

Gevulde kalkoen met vruchten is lekker met een volle en fruitige Chardonnay.

Welke wijn bij kalkoenfilet?

Een zachte wijn van de Pinot Noir is een goede match met gebakken kalkoenfilet. Ga je voor gegrilde kalkoenfilet, kies dan voor een zachte, ronde en volle Chardonnay of Viognier.

Wijntips bij dit bericht: