Recepten

Broccolitaart

17 Jul 2018
broccolitaart

Dit gerecht vind ik altijd ideaal als ik eters krijg. Hij is gemakkelijk te bereiden, maar ook erg lekker!

Wijntip

Door de kaas en het slagroom is het gerecht erg romig. Hier past een wijn bij die ook deels romig is. Een Chardonnay met houtrijping is daarom ook een goede keuze. Wat dacht je van de Sun Gate Chardonnay?

Wat heb je nodig voor één taart voor circa vier personen?

  • 600 gram broccoli
  • 700 gram aardappelen (vastkokend)
  • 125 gram spekreepjes
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 uien
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Taartvorm

Bereiding

Bereidingstijd nog geen half uur | 35 minuten oventijd

1) Verwarm de oven voor op 180 graden.

2) Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in partjes. Kook ze vervolgens in water en zout, zodat ze bijna gaar zijn.

3) Verwijder de stronken van de broccoli en snijd ze in kleine roosjes. Voeg ze de laatste vier minuten toe aan de aardappelen.

4) Giet de aardappelen en broccoli af en laat goed uitlekken.

5) Vet de taartvorm met olijfolie in en schep de broccoli en aardappelen hierin.

6) Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze krokant zijn.

7) Snipper de ui en voeg toe aan de spekjes.

8) Klop de eieren los en doe ze in een kom. Voeg hier de slagroom, het spek en de helft van de kaas aan toe. Meng door elkaar en voeg toe aan het bakvorm.

9) Garneer het geheel met kaas en bak in de oven gedurende 35 minuten

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: