Algemeen

Wat is blush rosé?

wat-is-blush-rose

Je ziet het steeds vaker: blush rosé. Op dit moment is het dé rosé trend van het moment. Blush rosé heeft vaak een mooie lichtroze blush. Wat het precies is en of er verschil is tussen blush rosé en normale rosé leest u hieronder.

Verschil rosé en blush rosé

Zowel rosé als blush rosé worden gemaakt van het druivensap van rode druiven. Het verschil tussen gewone rosé en blush rosé zit in de kleur. Blush rosé is veel lichter van kleur. Qua smaak zijn er geen grote verschillen. Beide rosé varianten kunnen zoet tot droog zijn.

Kleur blush rosé

De hamvraag is: hoe komt blush rosé aan de blozende kleur? De kleur is afhankelijk van de schillen van de rode druiven waar de rosé van wordt gemaakt. Rosé krijgt een roze kleur, doordat de schillen een tijdje inweken in het witte druivensap. Hoe langer de schillen inweken, hoe donkerder de kleur.

Bij een 'gewone' rosé wijn worden de schillen ongeveer drie dagen meevergist. Bij blush rosé is dat vele malen korter. Hier praten we over een aantal uren. Doordat de schillen niet lang inweken, is de kleur vanzelfsprekend ook lichter. Dit is de reden hoe blush rosé aan de blozende kleur komt.

Kenmerken blush rosé

Blush rosé heeft een aantal kenmerken. Zo kan de smaak van blush rosé droog zijn, maar ook wat zoetig of zeer fruitig. De zeer fruitige varianten komen vaak uit wijnstreek Californië, terwijl de droge varianten vaak uit de Provence komen. Over het algemeen worden blush rosé wijnen gemaakt van de Zinfandel, Pinot Grigio, Grenache of Cinsault. Het kan ook gaan om een blend.

Oorspronkelijk komt blush rosé uit Californië, maar tegenwoordig vooral uit Frankrijk. Blush rosé typeert zich door zijn licht zalmroze kleur. Qua kleur zit het tussen een witte wijn en rosé wijn in.
Blush rosé gaat vaak erg goed met Mediterraanse gerechten of BBQ gerechten!

Zin in blush rosé wijn gekregen? Bekijk dan eens ons assortiment blush rosé wijnen!

Wijntips bij dit bericht:
 1. XR Blush Rosé XR Blush Rosé

  XR Blush Rosé

  Deze Franse rosé doet je verlangen naar meer zomerse dagen. Fris en fruitig! ..Lees meer

  Rating:
  80%
  € 7,99 € 6,45
 2. Rocca Pinot Grigio Blush Rosé Rocca Pinot Grigio Blush Rosé

  Rocca Pinot Grigio Blush Rosé

  Heerlijke Italiaanse rosé. Fruitig en licht met een subtiele bite. Blush rosé is de trend van nu! ..Lees meer

  € 7,99 € 6,45