Algemeen

Een gebroken kurk: wat te doen?

22 Jul 2019
een-gebroken-kurk-wat-te-doen

U kent het wel: de kurk van uw fles zit behoorlijk vast. U trekt en duwt wat met de hoop dat de kurk er makkelijker uitkomt, maar dan... de kruk is eruit. Althans, voor de helft. De kurk is gebroken! Hoe krijgt u de andere helft er nu uit? Hieronder een kort stappenplan bij een gebroken kurk.

Gebruik je kurkentrekker bij een gebroken kurk

Schroef je kurkentrekker in het overgebleven deel van de kurk. Doe dit uiterst voorzichtig. Zorg ervoor dat de schroef helemaal in de kurk zit en probeer zo de kurk er voorzichtig uit te trekken. Mocht dit echt niet lukken, gebruik dan een pollepel en theedoek. Houd de fles recht en leg de theedoek over de hals van de fles. Druk de kurk met de achterkant van de pollepel naar beneden. De kurk belandt in de wijn.

Afgebrokkelde kurk in wijn

Lukt het wel om de afgebroken kurk te verwijderen, is de kans groot dat er wat afgebrokkelde kurk in je wijn zit. Hetzelfde geldt voor de laatste optie. Ook hier is de kans groot dat er stukken kurk in de wijn belandt. Dit is niet ideaal als je wijn drinkt.

Tip: schenk je wijn door een zeef in bijvoorbeeld een karaf en niemand zal in de gaten hebben wat er allemaal is gebeurd!

Succes!

Wijntips bij dit bericht: