Wijn uit Californië

Op zoek naar een lekkere wijn uit Californië? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Californië. Elke wijn uit Californië uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Californië

9 Items

Aflopend sorteren

9 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Californië kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Californië zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Californië !

Informatie over wijn uit Californië

Wijnstreek Californië

Maar liefst 90% van alle Amerikaanse wijnen komt uit Californië. Dit maakt het gebied het bekendste wijngebied van het land. De staat is ook wel bekend als ‘The Golden State’. Dit, omdat er in 1848 voor het eerst goud werd gevonden en het erg groot is (oppervlakte: 411.000 vierkante kilometer). De wijngebieden zijn over het hele gebied verdeeld. Ze lopen van San Diego in het zuiden tot aan Mendocino, ongeveer 150 kilometer van San Francisco vandaan. Het loopt van de Pacific kustlijn tot aan de Sierra Nevada regio. Wijnen uit Californië staat aan de top. Net zoals het land is ook de wijnbouw groots. De omvang van de wijngaarden is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast worden de technische ontwikkelingen, zoals mechanisatie van de oogst en vinificatietechnieken in Frankrijk uitgevonden, maar in Californië op grote schaal uitgevoerd. Na Italië, Frankrijk en Spanje is Californië de grootste wijnproducent ter wereld.

Geschiedenis van wijnstreek Califonië

Een monnik plantte aan het eind van de achttiende eeuw de eerste wijngaard in Californië aan. Dat ging even goed, maar al snel heeft de wijnbouw in Amerika geen succes geboekt; er vonden veel tegenslagen plaats, zoals ziekten en tegenwerkingen van de overheid. Bijna 300 jaar hebben de Amerikanen geprobeerd wijn te verbouwen. Echter, doorzetten wordt beloond: rond 1970 is Amerika als wijnland doorgebroken.

Klimaat en bodem

In Californië heerst een warm en droog klimaat. Overdag is het erg zonnig en warm. In de nacht is vrij koel. Ideaal voor de aroma’s van de druif. Wijngaarden die dicht bij de kust liggen, hebben profijt van de koele invloeden van de Stille Oceaan. Samen met de ligging bepaalt de Stille Oceaan de aanplant van de druivenrassen. Valleien waar veel mist blijft hangen, zijn koeler. Hierdoor zijn ze geschikt voor bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Valleien die meer beschut liggen zijn vaak warmer, waardoor je voornamelijk de Cabernet Sauvignon vindt. De bodem verschilt per gebied. Over het algemeen is hij erg ‘sponsachtig’.

Californische wijnen en druivensoorten

De Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Colombard, Chenin Blanc en Sauvignon Blanc zijn de meest voorkomende druiven. Ook de Zinfandel is een populaire druif. Deze wordt gezien als een inheems druivenras. De Amerikaanse druiven staan bekend om hun ‘fruitigheid’. Wijnen van de Zinfandel zijn vaak licht en fruitig, maar kunnen ook stevig en kruidig zijn. De Zinfandel wordt vaak gebruikt als blend.

Gebieden waar Californische wijn wordt gemaakt

Californië bestaat uit de volgende wijngebieden:

• Northern California Coast
• Central California Coast
• South California
• Sierra Nevada
• Central Valley

Online wijn uit Californië kopen

Koop uw wijn uit Californië online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Californië bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!