Wijntips

Welke wijn bij pompoen?

28 Oct 2019
welke-wijn-bij-pompoen

Pompoen staat synoniem voor herfst én Halloween. Met pompoen kun je alle kanten op. Van een zoet gerecht tot aan een soep. Bij de verschillende bereidingen passen ook weer verschillende wijnen. Hieronder vindt u drie wijnspijs-combinaties met pompoen!

Wijn en pompoen

Pompoen heeft een zachte en lichtzoete smaak. Belangrijk is dat deze smaken niet onderdrukt worden door de wijn. Kies daarom voor een frisse witte wijn met zuren, maar niet te veel. Een klein zoetje kan gerust, maar hoeft niet per se. Een veilige keuze is een Pinot Blanc.

Welke wijn bij pittige pompoensoep met een romige smaak?

De pittige smaak is vaak de smaak die overruled. Daarom is het belangrijk om deze wat te verzachten. Wat ook belangrijk is, is om een balans te vinden met de romige smaak.

Wijntip: droge rosé wijn, Gewürtztraminer, Pinot Blanc of Riesling.

Welke wijn bij geroosterde pompoen?

Geroosterde pompoen is vaak wat zoetig. Hierbij past een lichtzoete witte wijn. Pak je een wat zuurdere wijn, verdwijnt het zoetje en wordt het gerecht al snel zurig.

Wijntip: Chardonnay en Pinot Grigio

Welke wijn bij pompoen met kaas?

Pompoen verwerkt in een gerecht met kaas, zoals bijvoorbeeld lasagne is vaak zoutig en romig. Hierbij past een lichte fruitige rode wijn prima.

WijntipMerlot en Pinot Grigio

Wijntips bij dit bericht: